PULIH ASTHMA DENGAN ELDERBERY EROPAH

Korang apa khabar semua? Sihat ke? Musim-musim hujan ni mesti ada yang tak sihat. Kawan baik yang tiga serangkai tu paling suka nak dekat. Bertambah teruk bagi mereka yang mempunyai asthma. Penghidap asthma paling sensetif terhadap perubahan cuasa dan ada penghidap asthma yang mengalami lelah dan batuk berpanjangan. Asthma menyerang… Read more“PULIH ASTHMA DENGAN ELDERBERY EROPAH”

TIPS MENGHADAPI ANAK DEMAM

Cik Tam dan Cik Teh================= Kenapa cik tam dan cik teh ni ? Hero kesayangan ibu demam, batuk dan selsema. Pakej 3 dalam 1. Kak zura ada sedikit tips buat semua ibu untuk menghadapi anak yang tiba-tiba demam waktu malam.Tips ini sangat berkesan tau terutama bagi ibu yang tinggal dikawasan… Read more“TIPS MENGHADAPI ANAK DEMAM”

PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH : SIRI 7

Siri 7 ini lebih dramatik dan ada sedikit ketegangan antara kami adik beradik. Dalam membuat keputusan, daku lebih suka berbincang terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.Situasi 1” Tak payah la bagi mak makan suplemen. Bagus ke, berkesan ke, membazir duit je” Korang rasa nak bagi penampar tak pada situasi 1? Sabo… Read more“PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH : SIRI 7”

PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH : SIRI 5

SIKAP PESAKIT DIABETIS PALING SUKAR NAK UBAH============================================#Sikap. Ye memang betul, sikap pesakit diabetis paling sukar nak diubah. Sikap ini terjadi sendiri pada ibuku. Memang kena kuat layan kerenah mak ayah yang ada diabetis. Jauh disudut hati mereka ingat kita paksa dan tak suka mereka. Tapi sebaliknya kita sebagai anak risau dan… Read more“PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH : SIRI 5”

PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH: SIRI 4

Fasa-fasa A.Z.A.B yang ibu terpaksa tanggung akibat kesan buruk diabetis ialah terlalu letih. Badan menjadi lesu dan lemah. Tidak bermaya. Setiap hari rutinnya sama dan begitulah perjalanan hidupnya menghabiskan tempoh hari yang terlalu panjang baginya. Kisah diary diabetis ibu kini bersambung dengan apakah simptom yang ibu alami sepanjang bergelar diabetis. Antara simptom lain… Read more“PENGHIDAP DIABETIS TEGAR KINI SEMBUH: SIRI 4”