Baby Spa Shaklee Bersama Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee

Bayi lebih sihat dan gembira dengan set Baby Spa Shaklee

Selamat bertemu lagi pada entry kali ini. Topik yang saya nak share sangat-sangat menarik iaitu Baby Spa Shaklee Bersama Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee. 

Mengapa saya katakan menarik ?

Biasanya kalau berbicara tentang Spa ramai yang beranggapan untuk wanita dan semestinya orang dewasa. Betul kan?

Jadi, pada hari ini saya nak kongsi tentang Baby Spa Shaklee yang pasti membuatkan ramai ibu-ibu teruja dengan keluaran Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee terbaru ini dan tak sabar untuk buat spa pada si comel mereka.

Bayi lebih sihat dan gembira dengan set Baby Spa Shaklee

Bayi lebih sihat dan gembira dengan set Baby Spa Shaklee

Mengapa perlu buat spa untuk bayi kita ?

 

Bayi akan tidur lebih lena jika badannya selesa

Bayi akan tidur lebih lena jika badannya selesa

 

1. SANGAT BAIK UNTUK PROSES PERKEMBANGAN BAYI

Mengurut seluruh badan bayi membolehkan mereka mengetahui mengenai tubuh badan dalam suasana yang selesa apatah lagi otot dan urat mereka masih belum berkembang sepenuhnya. Mengurut juga mensimulasikan sistem imunisasi dan meningkatkan sistem pernafasan.

 

2. MEMBANTU MENGUATKAN IKATAN KASIH SAYANG ANAK DAN IBU

Apabila anda mengurut si kecil, satu hormon dikenali sebagai oxytocin akan dibebaskan oleh ibu dan anak. Hormon yang juga dipanggil ‘the love hormone’ (hormon cinta) ini menguatkan lagi ikatan antara si ibu dan anak meningkatkan lagi ikatan kasih sayang.

 

3. MENGURANGKAN MASALAH KESIHATAN SEPERTI SEMBELIT

Bukan sahaja pada si kecil, malah anda juga dapat mengurangkan stress sewaktu mengurut bayi perlahan-lahan. Bukan itu sahaja, bayi akan mudah terlena selepas sesi mengurut setiap malam. Jika bayi menghadapi masalah seperti sembelit atau kembung perut, mengurut juga dapat mengatasi masalah itu.

 

4. MENJADIKAN BAYI LEBIH RELAKS DAN KURANG MERAGAM

Apabila anda kerap mengurut si kecil, anda akan dapati perubahan yang ketara di mana anak lebih relaks dan kurang meragam.Ini kerana sentuhan ibu memberi keselesaan di samping membantu bayi merasa selamat sepanjang masa.

 

5. MENGGALAKKAN BAYI TIDUR AWAL DAN TIDURNYA LEBIH LENA

Lalukan sesi mengurut bayi setiap hari pada waktu yang sama sebelum tidur. Aktiviti ini akan menggalakkan bayi tidur lebih awal dan menikmati tidur yang lena. Pilihlah minyak aromaterapi yang sesuai dan menyamankan. Apabila dibiasakan dengan rutin yang sama setiap hari, jadual tidur bayi lebih konsisten. Jadi, tidur malam anda tidak akan lagi terganggu dengan tangisan bayi. Bayi yang selalu menagis malam memberi signal kepada kita bahawa badannya tidak sihat.

 

6. MENINGKATKAN KEYAKINAN DIRI SI KECIL

Apabila anda sering memberi sentuhan pada si kecil, dia akan merasa disayangi. Lebih baik lagi, bayi akan sering menyatakan kegembiraannya dengan berkomunikasi pada anda, sama ada memberi senyuman manja atau membuat bunyi ‘mengujakan’ pada anda setiap kali mengurutnya. Bayi akan menunjukkan respon yang lebih positif terhadap keyakinan dirinya.

 

7. MEMBANTU IBU BAPA MENGENALI SI KECIL

Jika dilakukan kerap, anda boleh mengetahui perubahan tubuh badan si kecil. Manakan tidak, setiap inci badan akan dibelai dan disapu manja. Jadi, kalau ada yang tidak kena, andalah orang pertama yang mengenalpasti perubahannya.

 

Pentingkah kursus Baby Spa untuk ibu muda ?

Baby Spa atau kaedah/teknik membelai bayi memang sangat penting untuk si manja terutamanya bagi ibu muda yang msih kurang berpengalaman.

Ibu muda perlu belajar teknik khusus untuk membelai bayi mereka dengan lebih berkesan dan menampakkan perubahan yang positif.

Dalam kelas bimbingan Baby Spa The Walking Beauty, ibu-ibu akan diajar teknik hands on training cara membelai bayi dengan teknik yang betul.

Bila anda tahu manfaat mengapa perlu balaian dan urutan bayi ini, anda mesti excited untuk mengetahui dengan lebih lanjut teknik sentuhan one to one yang lebih berkesan.

 

Urutan bayi mampu meransang perkembangan otak bayi dengan lebih positif

Dengan Baby Spa Shaklee mampu meransang perkembangan otak bayi dengan lebih positif

 

Mengapakah Baby Spa Shaklee Bersama Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee menjadi pilihan ramai ?

 

6 sebab Set Baby Spa Shaklee lebih mementingkan keselamatan bayi

 

Set Baby Spa Shaklee lebih mementingkan keselamatan bayi

Set Baby Spa Shaklee lebih mementingkan keselamatan bayi

 

 1. Set Baby Spa Shaklee ini mengandungi bahan-bahan organik dan semulajadi.
 2. Set Baby Spa Shaklee ini diuji oleh pakar pediatrik.
 3. Set Baby Spa Shaklee ini diuji secara klinikal.
 4. Set Baby Spa Shaklee ini hypoallergenic iaitu mengurangkan keradangan kulit atau alergi pada kulit.
 5. Set Baby Spa Shaklee ini disahkan organic.
 6. Set Baby Spa Shaklee ini kandungan PH balanced.

 

Formula Set Baby Spa Shaklee

Formula Set Baby Spa Shaklee

 

Kenali Baby Spa Shaklee Bersama Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee

 

Set Lengkap Baby Spa Shaklee

Set Lengkap Baby Spa Shaklee

 

1. Massage Oil

Massages oil ini bertindak sebagai pelembap yang melembutkan dan menyuburkan kulit bayi dengan gabungan campuran istimewa minyak organic.

Minyak urut yang sangat lembut ini sesuai untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa atau melembapkan selepas mandi. Dengan minyak bunga matahari, lavender dan chamomile untuk sentuhan penyayang yang santai dan lembut. Aromanya yang lembut dengan wangian semulajadi haruman bunga mampu membuat bayi anda lena dengan tenang.

 

2. Soothing Lotion

Soothing lotion bertindak membantu kulit bayi supaya lebih lembap, melegakan dan menegangkan kulit serta menambah semula nutrien kulit

Losyen lembut yang diadun dengan chamomile organik, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan mentega shea.

Sapuan losyen lembut ini pastinya bayi anda akan bertindak balas dengan lebih positif lagi. 

 

3. Gentle Wash

Gentle Wash ini diuji untuk mengelakkan sensitiviti pada kulit, lebih lembut dan tidak memedihkan mata.

Gabungan chamomile organik, lavender dan lidah buaya, pelembutan lembut yang lembut ini, menenangkan dan melegakan kulit. Hypoallergenic, pH seimbang dan lembut khusus dicipta untuk kulit bayi yang lembut.

 

4. Diaper Rash Cream

Diaper Rash Cream bantu melegakan bayi yang menghadapi masalah kulit dan ruam dengan berkesan.

 

5. Multivitamin & Multimineral

Multivitamin & Multimineral untuk perlindungan dan sistem immune bayi anda.

 

Kami ada menyediakan kursus Baby Spa Shaklee khas untuk anda secara exclusive.

 

Kursus Baby Spa Shaklee

Kursus Baby Spa Shaklee

Jika anda berminat untuk menyertai kursus Baby Spa Shaklee. Berikut adalah sedikit butiran yang terkandung dalam kursus.

 1. Hands On Practical Training
 2. Baby Spa Product
 3. Free baby Grooming Kids
 4. Support Group Baby

 

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan dan kecantikan anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi daripada saya secara percuma. Produk Shaklee menambah nilai pada kesihatan dan kecantikan secara semulajadi. Jadilah sebahagian daripada ahli kami yang berdaftar secara sah.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Email: azuraredhuan@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee Pekan, Kuantan dan Gambang

Rakan Kecantikan Anda

 

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

2 thoughts on “Baby Spa Shaklee Bersama Set Penjagaan Kulit Bayi Shaklee

 1. Amir Mazlan says:

  biasa spa untuk orang dewasa, kali ni spa untuk baby. nice idea 🙂
  Amir Mazlan recently posted…Cara buat duit dengan affiliate edisi bongkar abis (Episod 2)My Profile

  1. azuraredhuan says:

   Terima kasih encik. Kalau ada anak kecil atau anak kenalan terdekat boleh cuba baby spa ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge