ESP Shaklee Sumber Protein Terbaik

ESP Shaklee sumber protein terbaik

ESP Shaklee Sumber Protein Terbaik

Hai korang apa khabar? Entry kali ini saya akan kongsikan tentang ESP Shaklee.

Apa itu ESP Shaklee?

ESP ialah Energizing Soy Protein. ESP Shaklee Sumber Protein Terbaik terhadap tubuh.

 

ESP Shaklee sumber protein terbaik

ESP Shaklee sumber protein terbaik

Korang tahu ke ?

Protein yang baik sangat-sangat diperlukan untuk pertumbuhan tisu dan untuk pembinaan tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk mengekalkan kehidupannya. Protein juga merupakan bahan utama yang digunakan untuk “menggantikan” sel-sel usang atau mati.

Kebanyakan sel darah putih digantikan setiap sepuluh hari. Sel-sel dalam lapisan saluran gastrousus dan platelet darah digantikan setiap empat hari.

Sel kulit digantikan setiap 24 hari. Lebih daripada 98 peratus molekul di dalam tubuh sepenuhnya diganti setiap tahun. Otot, rambut, kuku, kulit dan mata anda diperbuat daripada protein. Begitu juga sel yang membentuk hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, saraf, otak dan kelenjar seks anda.

Pengguna protein yang paling aktif adalah hormon yang dirembeskan dari pelbagai kelenjar – tiroksin dari tiroid, insulin dari pankreas, dan pelbagai hormon dari pituitari – serta tisu lembut, organ-organ dan otot utama yang bekerja keras . Aktiviti tindakbalas ini memerlukan sumber protein yang terkaya.

5 sebab mengapa ESP Shaklee merupakan sumber protein terbaik.

ESP Adalah Protein berasaskan tumbuhan

ESP Shaklee adalah sumber Protein terbaik berasaskan tumbuhan

1.ESP Sumber protein terbaik berasaskan tumbuhan

Sumber protein berasaskan tumbuhan lebih baik untuk membina otot, kuku, kulit dan rambut yang sihat berbanding protein daripada protein haiwan. Protein tumbuhan juga merupakan 0 kolestrol.

Protein haiwan seperti daging merah, ayam, kambing mempunyai tinggi kolestrol yang tidak baik untuk kesihatan. Jika kita amalkan protein daripada haiwan, kita tidak tahu apakah suntikan hormon yang digunakan, bahan kimia untuk proses tumbesaran dan pemakanan haiwan tersebut.

Contohnya, untuk mendapatkan profit dengan lebih cepat, suntikan hormon pada ayam digunakan supaya saiz ayam dan daging ayam menjadi lebih berat sedangkan ayam yang kita makan sepatutnya masih baby. Jika kita makan lemak kolestrol hari-hari, kita lebih terdedah kepada penyakit.

Sumber protein yang paling bagus ialah sumber protein daripada tumbuhan. badan kita memerlukan 20 asid amino untuk keperluan tubuh lengkap. Walau bagaimanapun badan kita hanya boleh menghasilkan 11 asid amino perlu sahaja. Sebagai contoh kacang soya. Kacang soya mengandungi 9 amino asid lengkap diperlukan oleh badan, dimana 9 asid amino ini tidak boleh dihasilkan oleh badan dan hanya dapat melalui pemakanan sahaja.

9 asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan hanya boleh didapati dari sumber pemakanan sahaja

 • histidine
 • isoleucine
 • leucine
 • lysine
 • methionine
 • phenylalanine
 • threonine
 • tryptophan, and
 • valine.

Kebaikan yang ada pada protein tumbuhan yang tidak ada pada protein haiwan ialah isoflavones.

2. ESP sumber protein terbaik kerana kacang soyanya dibasuh dengan air bersih.

Kacang soya Shaklee dibasuh dengan air bersih bukannya dengan alkohol supaya dapat mengekalkan isoflavones

Berdasarkan rujukan saya di boleh klik sini untuk maklumat, Isoflavones ialah sebatian kimia Phytoestrogen yang mempunyai antioksida untuk menghalang dan mencegah kanser.

3. ESP sumber protein terbaik kerana mempunyai pensijilan IPP (Identity Preserved Programme).

Pensijilan IPP ini ialah satu kajian pemeliharaan soya yang dijalankan dari mula proses penanaman biji benih sehinggalah proses tumbesaran dan akhirnya proses pemprosesan soya tulen tanpa gangguan genetik. Soya yang dihasilkan benar-benar berkualiti dan khasiat soya yang terpelihara.

4. ESP sumber protein terbaik kerana soyanya NON-GMO.

Non-GMO ialah soya yang dihasilkan tidak diubahsuai secara genetik. Soya yang dihasilkan ialah benar-benar kacang soya asli dan berkualiti.

ESP Shaklee / Energizing Soy Protein ( ESP ) ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tin ESP Shaklee / Energizing Soy Protein ( ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

5. ESP sumber protein terbaik kerana kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah.

ESP Shaklee mempunyai bacaan indeks glasimik rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis. G.I yang rendah ini sangat membantu proses penukaran protein di dalam darah secara perlahan tanpa meningkatkan paras gula dalam darah. G.I rendah juga memberi si pemakan merasa kenyang dalam tempoh yang lebih lama.

Makanan yang mempunyai G.I tinggi ialah Nasi, roti, gandum, dan mi kuning.

 

ESP sumber Protein terbaik

ESP Shaklee adalah sumber Protein terbaik

ESP Shaklee Sumber Protein Terbaik kerana

 1. Membina otot yang lebih fit dan mengelakkan kekenduran.
 2. Membina kuku yang sihat dan lebih bersinar. Kuku yang cepat patah menunjukkan tanda badan tidak cukup protein.
 3. Membina rambut yang sihat tanpa gugur. Keguguran rambut juga berpunca daripada kekurangan protein.
 4. Membina struktur kulit yang lebih cantik. Kulit yang menggantikan sel-sel kulit mati lebih cantik dan cerah.
 5. Membekalkan protein yang lengkap kepada badan.

 

Mengapa ESP Shaklee Sumber Protein yang dipercayai?

 1. Memberi 14gram sumber protein setiap hidangan. Protein yang lebih berkualiti, tanpa kolestrol, tiada gula tambahan dan rendah lemak.
 2. Sumber soya yang tidak diubah suai. Lebih organik dan tiada hormon tambahan.
 3. Dihasilkan di bawah program pemeliharaan identiti IPP.  Kacang soya dipantau dengan sangat ketat dari penanaman hingga pemprosesan.
 4. Lengkap dengan 9 asid amino yang diperlukan oleh badan.
 5. Protein yang sangat berkualiti tinggi. Medapat markah penuh iaitu 1,0 paling tertinggi utk penghadaman protein. PDCAAS skor penghadaman protein kepada amino asid untuk mengukur kualiti soya. Tidak semua protein tumbuhan  boleh bagi 9 jenis amino asid. Jika markah dibawah 1, maknanya kualiti asid amino merosot dan tidak baik untuk kesihatan.

 

ESP Shaklee adalah sumber protein terbaik untuk kulit

ESP Shaklee adalah sumber protein terbaik untuk kulit

 

Manfaat soya ESP Shaklee merupakan sumber Protein terbaik

 1. Awet Muda – Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
 2. Baik untuk Hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
 3. Baik Untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
 4. Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
 5. Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
 6. Membaiki Pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
 7. Membaiki Memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan. Kepentingan Protein Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein.
 8. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Siapakah yang perlu mengambil protein soya.

 1. Wanita yang ingin kelihatan cantik, putih, gebu kerana protein yang baik adalah asas kepada binaan sel baru yang lebih cantik.
 2. Mereka yang ingin hilangkan jerawat dan parut kesan jerawat.
 3. Ibubapa yang meningkat usia. Protien yang cukup mengelakkan resiko penyakit merbahaya.
 4. Lelaki yang ingin membina otot.
 5. Wanita Hamil.
 6. Wanita Menyusu.
 7. Anak yang selalu sakit.
 8. Mereka yang mengalami obesiti.
 9. Penghidap diabetis.
 10. Mereka yang keguguran rambut.

Dapatkan segera ESP sumber protein terbaik anda hari ini juga. Jangan lepaskan peluang menikmati khasiat ESP. Anda juga boleh mencuba kreativiti resepi ESP yang sangat lazat.

Jika anda amalkan ESP, saya pasti anda akan merasai perubahannya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan dan kecantikan anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi daripada saya secara percuma. Produk Shaklee menambah nilai pada kesihatan dan kecantikan secara semulajadi. Jadilah sebahagian daripada ahli kami yang berdaftar secara sah.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Email: azuraredhuan@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee Pekan, Kuantan dan Gambang

Rakan Kecantikan Anda

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge