FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA

FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA

FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA mennjawab semua persolan yang menghantui anda. Entri kali ini saya akan merungkai persoalan yang sentiasa bermain difikiran beautician baru sebaik sahaja kita berhasrat nak buka Spa sendiri. Ada kalanya persoalan ini mengganggu situasi dan boleh menjejaskan prestasi kerja. Jadi saya bantu anda merungkai persoalan SPA dengan menyediakan FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPASaya harap persoalan ini sedikit sebanyak dapat membantu beautician yang baru menapak faham dengan lebih jelas lagi mengenai konsep Home Spa dan Mobile Spa.

FAQ Spa Bergerak Merungkai Persoalan SPA

FAQ Spa Bergerak Merungkai Persoalan SPA

1. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apa itu Projek The Walking Beauty

Projek The walking Beauty ialah satu projek Spa Bergerak/ Home Spa/ Mobile Spa. Projek ini ditubuhkan khas untuk wanita yang ingin kelihatan cantik, seterusnya membantu orang lain cantik dan dalam masa yang sama menjana income melalui Spa Tanpa Kedai.

Fenomena Spa Bergerak adalah satu Projek Spa Tanpa Kedai yang direka khas untuk membantu golongan wanita yang masih tercari-cari sebuah perniagaan yang murah, mudah, berbaloi dan memberi pulangan modal yang sungguh luar biasa. 

Melalui projek Fenomena Spa Bergerak ini peserta akan diajar bagaimana mereka mampu memiliki Kedai Spa Sendiri dengan kos yang sangat minima tetapi mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya bermula dari rumah.

Projek Spa Bergerak ini juga menyediakan latihan intensif kepada semua beautician yang baru untuk memulakan Perniagaan Spa secara exclusive. Setiap peserta akan diberi latihan, diberikan sijil setelah tamat latihan dan diakses ke support group The Walking Beauty.

 

2. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apa itu Spa Bergerak?

Spa Bergerak ialah satu Perniagaan Spa Tanpa Kedai yang dijalankan secara bergerak ke rumah customer mengikut permintaan customer. 

Beautician akan mengisi segala tools kit Spa dalam satu box atau beg roda dan bawa kerumah customer. Peralatan untuk keselesaan customer biasanya akan disediakan sendiri oleh customer seperti bantal, tilam, dan sebagainya.

3. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Perbezaan Mobile Spa dan Home Spa

Home SpaBuka Kedai Spa dirumah dengan menggunakan peralatan yang simple. Hanya gunakan apa yang ada di tangan sahaja.

Hiasan bilik Spa yang Kemas dan Menarik

Hiasan bilik Spa yang Kemas dan Menarik

Mobile SpaPergi servis Spa dirumah customer atas permintaan customer. Pastikan temujanji dibuat sebelum ke rumah customer.

Mobile Spa

Mobile Spa

 

4. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA- Produk Spa yang Digunakan

Produk Spa yang digunakan ialah full set penjagaan wajah nutriwhite dan Enfuelse. Nantikan kemunculan Youth Skin Care Terbaru Shaklee.

 

5. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Mengapa Menggunakan Produk Shaklee

  1. Always Green
  2. Always Work
  3. Always Safe
  4. Berkualiti

 

6. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Berapa Kos Spa Bergerak?

Kos mengikut tahun semasa. Kos Spa akan ditetapkan oleh Founder The Walking Beauty Masters Ainul Shahrazad. Sekiranya ada promosi akan diberitahu. Setiap bulan kosnya berlainan mengikut tawaran pekej.

 

7. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Siapa Yang patut Sertai Projek Spa Bergerak ?

  1. Wanita yang berhasrat memiliki Spa sendiri. Ingin memiliki Spa atas nama sendiri dan bercita-cita untuk menjadikan perniagaan Spa Bergerak sebagai perniagaan jangka panjang.
  2. Mereka yang berminat dengan perniagaan SPA tetapi tidak mempunyai modal yang besar. Projek Spa Bergerak di bawah The walking Beauty adalah satu projek Spa Bergerak yang mengeluarkan modal yang sangat-sangat minima.
  3. Mereka yang ingin menjalankan perniagaan dirumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang hendak dijalankan. Spa Bergerak boleh dijalankan hanya dirumah ataupun secara bergerak.
  4. Mereka yang bekerja sepenuh masa dan ingin menjalankan pernigaan Spa secara sampingan. Spa Bergerak menjanjikan pulangan modal bagi mereka yang buat secara full time mahupun part time.
  5. Suri rumah yang sedang mencari perniagaan dan boleh dilakukan hanya dari rumah. Suri rumah boleh menambahkan pendapatan dan membantu suami hasil daripada duit Spa.
  6. Para graduan yang masih mengganggur dan ingin mencari duit sementara menunggu pekerjaan. Jadikan Spa ini sebagai tools untuk kumpul duit dan perbelanjaan.
  7. Pelajar IPT yang menjalankan perniagaan SPA secara sampingan untuk mengumpul duit poket. Jadikan Spa sebagai pendapatan sampingan dengan memberi servis kepada kawan-kawan kolej.
  8. Atau pengusaha Spa sendiri yang tanggung bebanan hutang kerana terpaksa membayar kos sewa kedai, bil letrik, pekerja dan maintanance. Konsep Spa kami menguntungkan dan tiadak melibatkan kos yang timggi.

 

8. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Bagaimana menjana Pendapatan Melalui Spa Bergerak?

Spa Bergerak Jana Income 4 Penjuru

Hanya menyertai Spa Bergerak under team The Walking Beauty sahaja anda berpeluang mendapat income 4 penjuru.

  •  Income pertama ialah Duit Servis Spa

Duit servis Spa ni confirm dapat dengan syarat kita rajin. Kalau rajin marketing Spa InsyaAllah pasti dapat customer Spa. Untuk mendapat customer Spa ada teknik khusus. Semua ini akan saya bimbing dalam kursus Spa exclusive bersama saya sahaja.

Saya nak kongsikan bab duit spa saya sepanjang saya menjalankan perniagaan Spa Bergerak ini. kita kira kasar je ye. Customer Spa saya melebihi 100 orang. Tapi kita pukul rata 100 orang sahaja. 1X servis facial RM50. Boleh kira, berapa yang saya dah dapat ?

RM50 X 100 orang = RM5000.00 ini kiraan kasar tau. Tak termasuk lagi mereka yang tambah pekej dan seorang paling kurang pun booking 2 jenis servis. Inilah yang saya pernah dapat. Bukan main-main rupanya bisnes Spa ini.

Bila saya lihat bidang Spa ini boleh pergi jauh, Saya mula serius. Dan memang saya sangat enjoy. Setiap bulan boleh beli reward untuk saya. Duit Spa ini realiti bukan fantasi. Duit yang kita nampak dan boleh diberanakkan melalui skill yang diajar.

  • Income kedua ialah Upah Training

Sebaik sahaja anda disahkan as a new beautician yang bersijil, anda layak menjadi trainer. Trainer akan dibayar upah oleh orang yang mintak kita train anak buah dia. Best ke tak best jadi Trainer ni. Duit Spa dapat dan upah trainer pun dapat.

  • Income ketiga ialah bonus Shaklee

Income ketiga ini ramai yang tidak mahu buat kerana mereka tidak mahu menjual Shaklee. Tatkala ada mereka yang tidak mahu, saya tawarkan diri untuk mahu grab peluang keemasan ini. Bab ini saya tidak paksa, atas kerelaan masing-masing.

Jika anda memilih HANYA SPA, maka anda hanya akan dapat duit Spa saja lah. Sebaliknya jika anda memilih Spa dan Shaklee, anda akan dapat kedua-duanya.

Saya nak kongsikan bagaimana melalui Spa saya dapat income bonus Shaklee. Bila Start buat Spa, seriously saya juga malu untuk menjual. Lidah kelu seribu bahasa apabila nak jual produk,  dasyat betulkan. Saya mula yakin dengan produk Shaklee dan servis saya apabila ramai customer spa saya repeat spa dan ada yang tiap-tiap bulan book slot spa. Apabila saya tanya, jawapan mereka best servis spa saya dan best bila facial guna produk Shaklee.

Bermulanya daripada itu, saya bergiat aktif berkongsi produk Shaklee kepada customer Spa dan sambutannya amat menggalakkan.

 

JANA INCOME SHAKLEE MELALUI SPA

JANA INCOME SHAKLEE MELALUI SPA

Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada semua distributornya. Bukan niat untuk menunjuk tetapi saya nak kongsikan kepada mereka yang tidak percaya bahawa melalui Spa Bergerak boleh menjana income bersama Shaklee. 

Bagi sesiapa yang hanya nak buat spa sahaja, boleh, tiada halangan. Tetapi bagi saya peluang yang lalu didepan mata kena sambar segera. Setiap customer Spa saya juga ialah customer Shaklee saya juga.

  • Income keempat ialah dengan join Spa sahaja boleh melancong luar negara.

Biar betul ni? Buka Spa saja boleh melancong?

Ya sememangnya betul. Di bawah projek The Walking Beauty ini, beautician paling diberi keutamaan. Founder TWB sangat menghargai semua ahli Spanya. Jadi melancong ke luar negeri bersama team dan berpeluang membuat foto shoot di luar negara. Marvellous. Segalanya tercapai dengan hanya menyertai Projek Spa Bergerak The Walking Beauty.

 

PROJEK SPA BERGERAK

PROJEK SPA BERGERAK

BOLEH KLIK DISINI UNTUK MELIHAT GAMBAR

 

9. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Mengapa Spa Bergerak , bisness yang sangat menguntungkan?

Ada 10 sebab mengapa Spa Bergerak merupakan satu bisnes yang sangat menguntungkan kerana :

  1. Tidak perlukan modal yang besar untuk membuka spa.
  2. Tidak perlu sediakan bilik Spa macam kedai Spa.
  3. Set Kecantikan facial tahan lama sehingga dua tahun.
  4. Tidak perlu peralatan Spa yang mahal.
  5. Tidak perlu sewa kedai dan bayar pekerja.
  6. Group marketing Spa.dan Support Group Spa.
  7. Kualiti time bersama keluarga. Segala urusan Spa dibuat melalui temujanji masa lapang kita.
  8. Tiada risiko bankrup kerana modal untuk membuka Spa sangat rendah.
  9. KIta bukan hanya boleh Spa customer tetapi boleh juga melakukan Self Spa sendiri dirumah.
  10. Ramai customer Spa perlukan perkhidmatan Spa Bergerak tertamanya Spa muslimah.

10. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Mengapa Spa Bergerak Semakin Mendapat Sambutan & Menjadi Trend Terkini ?

Spa Bergerak mendapat sambutan kerana ramai wanita di luar sana yang ingin ke pusat Spa mempunyai beberapa kekangan seperti:

  1. Sibuk bekerja. Masa bekerja yang padat sehingga tiada masa untuk ke pusat Spa
  2. Tiada masa ntk ke pusat Spa atas kekangan uruskan rumahtangga, kerja dan sebagainya.
  3. Ada anak kecil. Terutamanya bayi ata anak ramai yang jarak usia rapat-rapat
  4. Wanita yang baru lepas bersalin yang sedang bercuti tetapi ingin ke Spa
  5. Nak ke Spa tapi tiada siapa yang jaga anak
  6. Banyak kedai Spa yang tidak mementingkan aurat sekarang.
  7. Risiko tinggi wanita terdedah kepada bahaya.
  8. Kos Di Pusat Spa lebih mahal berbanding kos spa bergerak.
  9. Wanita lebih selesa jika berspa dirumahnya sendiri.
  10. Keselamatan wanita lebih terjamin.

 

FAQ SPA BERGERAK. ASBAB INILAH SPA BERGERAK MENDAPAT PERMINTAAN SANGAT TINGGI

FAQ SPA BERGERAK. ASBAB INILAH SPA BERGERAK MENDAPAT PERMINTAAN SANGAT TINGGI

Ibu terlena berspa. Tertidur berdengkur, balas dendam tak tidur malam tadi kot. Ini customer saya. Tengok sebelah tu baby dia, pun lena juga tidur. sekali sekala je terjaga nak menyusu.

Rohaya baru sebulan bersalin. Rohaya dapat nombor contact saya daripada facebook. Kami buat temujanji dan saya bawa tools kit Spa saya terus pergi kerumahnya. Rohaya bukan sahaja ambil facial treatmen malah dia ambil sekali tangas basah, lulur. Disebabkan 3 rawatan sekaligus, saya tak cas duit minyak pun pada rohaya.

 

11. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apa yang akan dapat dengan menyertai Projek The Walking Beauty?

  1. Ilmu kecantikan lar dan dalam.
  2. Ilmu Perniagaan Spa.
  3. Ilmu Marketing Spa.
  4. Keyakinan diri yang tinggi.
  5. Jana income tambahan untuk bantu keluarga.
  6. Lebih berketerampilan dan jelita gitew.
  7. Sentiasa dikelilingi oleh support group spa.
  8. Kursus yang ditawarkan berbaloi dengan harga pekej spa yang murah.
  9. Lepas je kursus boleh mula dah Spa
  10. Kepakaran menulis blog.

 

12. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apa Istimewanya Projek Spa The Walking Beauty ni berbanding Spa Training yang lain?

  1. Produk yang digunakan berkualiti, selamat dan berkesan.
  2. Spa Bergerak permintaan jangka masa panjang.
  3. Support group.
  4. Marketing tools.
  5. Jana Income 4 Penjuru.
  6. Berpeluang melancong ke luar negara
  7. Pembukaan Spa dengan modal yang sangat rendah.
  8. Kursus hanya satu hari secara tutorial dan praktikal.
  9. Buka Spa atas nama sendiri.
  10. Lepas training boleh terus buat Spa tanpa tunggu.

 

13. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Pakej Spa yang popular

Pakej Spa kebiasaanya ditentukan mengikut kreativiti tersendiri. Terpulang pada kemampuan. contohnya saya ada buat Pekej Spa Pengantin ( lulur, facial, tangas dan mandi aroma bunga). Bila kita dah terlibat dalam dunia Spa, kita harus kreatif tambah pekej Spa. Caranya kita kena bergurulah. Bukan hanya dengan satu cikgu.

Contohnya, kalau kita ada Spa tapi servisnya hanya facial macam mana nak tarik ramai pelanggan. betul tak? KIta upgrade Spa secara berperingkat. Tambah kursus dan kemahiran spa.

Serius sangat berbaloi. Tak rugi pun tau. Kita upgrade Spa kita bertaraf 5 bintang untk sediakan servis yang terbaik kepada customer.

14. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Mengapa SID lain tidak boleh menyertai Spa The Walking Beauty?

Projek Spa yang mendaftar di bawah The Walking Beauty sahaja yang layak mengikuti projek Spa Bergerak ini. Kerana kami percaya kami ada kelebihan tersendiri. Jika SID yang betul-betul nak join Spa, maknanya kena tukar upline. Setuju?. Kalau setuju kita deal.

15. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Berapa keuntungan jika saya buat Spa secara part time ?

Saya seorang guru pendidikan khas. Bidang utama saya mengajar. Spa dan Shaklee merupakan part time job saya untuk mendapat sumber pendapatan lain.

Contohnya begini,

Pelanggan Spa saya melebihi 100 orang. kita pukul rata je ye.

100 orang X rm50 ( Kos Facial ) = RM5000 (Berbaloi tak kalau dapat duit macam ni)

Modal saya cuma RM750 sahaja. ( Pelancaran awal projek Spa Bergerak)

Ini ialah anggaran kasar jika part time, jika buat full time lagi blikbk-blink.

 

16. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Berapa keuntungan full time ?

Sama jawapan nombor  15

17. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Berapa lama untuk pulang balik modal ?

Saya dulu seminggu dah dapat pulangan modal. Kena rajin buat posting secara konsisten. Macam kita jual karipap, kalau kita tak hebahkan yang kita jual karipap, rasanya orang tak tahu apa ang kita jual.

90% customer Spa datang daripada medium online. Promosi Spa secara besar-besaran.

18. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Adakah The Walking Beauty menjamin keuntungan seumur hidup ?

Ya sangat menjamin masa depan. Jika kita bersungguh-sungguh, rumah kereta semua Shaklee bayarkan. Melancong ke luar negara pun percuma. Cuci kaki je pergi.

19. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya tidak mempunyai kenderaan, bagaimana untuk jayakan mobile spa ?

Bagi yang  tidak mempunyai kenderaan boleh buat dirumah. Tak perlu hiasan yang drastik. Mulakan dengan apa yang ada ditangan bak kata mentor saya ” Waktu spa orang tidur, dia tak nampak pun bilik Spa kita”. Yang penting kita jaga servis. InsyaAllah orang datang macam air terjun.

 

20. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya minat sangat nak join tapi saya tiada modal?

Saya juga dahulunya tiada modal nak buat Spa. Saya pinjam duit suami dan janji dengan dia dalam 2 minggu saya ganti semula. Pinjam dengan ahli terdekat tiada dikenakan interest macam bank. Alhamdulillah tak sampai 2 minggu saya dapat ganti semula duit yang saya pinjam hasil daripada pendapatan Spa.  Minggu pertama memang saya pulun. Terus dapat 10 orang  customer Spa.

21. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya ada masuk kelas spa lain, boleh ke join TWB ?

Boleh join The Walking Beauty selagi anda belum mendaftar nama di bawah mana-mana organisasi Shaklee yang lain.

22. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Di mana boleh dapatkan baju spa TWB yg cantik tu ?

Semuanya ada di Magic Boo.

23. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya tengok beautician TWB semua cantik, saya rasa rendah diri nak join, apa kriteria untuk jadi ahli TWB ?

Rasa rendah diri tu memang ada. Lebih-lebih lagi bila kita rasa tak layak untuk berganding dengan mereka yang cantik dalam dunia Spa.

Seawal pembukaan Spa, Saja juga menerima kritikan dan cemuhan. Semua itu menjadikan cabaran buat saya dan saya kena buktikan. Saya tidak boleh berputus asa dan dalam masa yang sama saya mula consult vitamin-vitamin cantik Shaklee Supaya sel badan saya lebih sihat untuk menghasilkan kulit yang lebih sihat dan cantik. 

Kita kena selalu ada self motivation, ” Allah menciota setiap makhluk sebaik-baik kejadian. Jika kita bebas mengeluarkan pendapat orang ini cantik atau tidak bermakna kita bjuga mengutuk kejadian Allah.

Now hasil pendapatan Spa saya sahaja melebihi RM5K. Yang dok cakap saya tu melopong dah.

Tiada kriteria khusus yang diletakkan cuma jika anda ingin berjaya dan buat sungguh-sungguh insyaAllah semua impian menjadi kenyataan.

24. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Ada modul tertentu yang saya perlu ikut ?

Latihan insentif one to one dan ada disediakan modul.

25. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Boleh ke saya campur produk brand lain semasa facial customer

Seelok-eloknya jangan. Bila kita buat facial perkara pertama kita perlu jaga ialah kualiti produk. Jika kita menggunakan produk lain dan campur adukkan produk dikhuatiri memberi kesan terhadap muka customer.

Set Penjagaan Shaklee adalah yang termurah di abad ini. Spa Bergerak yang kita buat akan bawa nama Spa kita. JIka Servis dan produk mantap, customer bertambah ramai dan Spa kita menjadi bualan hangat. Jika tidak sebaliknya akan berlaku.

26. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apa syarat nak jadi sebahagian team The Walking Beauty?

  1. Belum berdaftar dengan mana-mana team Shaklee lain
  2. Komited dalam bidang Spa
  3. Anda sememangnya nak berjaya
  4. Seorang yang berpandangan jauh dan bersedia menerima teguran.
  5. Seorang yang mempunyai cita-cita tinggi untuk berjaya.

27. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Boleh guna produk selain Shaklee?

Rujuk jawapan no 25.

28. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Kalau dah SID tapi nak join juga ada cara ke?

Boleh. Tapi kena tukar upline. Setuju? Kalau tak setuju, tak boleh.

29. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Tempoh kursus tak sampai satu hari. Boleh tahu dan pandai ke terus?

Belajar satu hari secara logiknya macam mana boleh pandai teruskan. Sama macam baby, masa baby lahir terus pandai berjalan ke? Baby melalui banyak proses untuk sampai ke tahap boleh berjalan. Saya ada tips untuk kita kembangkan ilmu yang dipelajari supaya terus pandai.

  1. Lepas kursus MESTI MESTI & MESTI terus apply bagi mengelakkan terlupa.
  2. Upgrade Skill dengan berkursus ditempat lain.
  3. Practice lembutkan jari jemari.

30. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Saya prefer belajar di negeri / tempat saya. Ada Agen / Beautician yg boleh train?

Beautician The Walking Beauty berada diseluruh Malaysia. Hubungi saya untuk dapatkan maklumat Ejen Beautician Negeri pilihan anda untuk training.

 

31. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya minat dan suka sangat dgn SPA ni. Tapi, suami saya macam berat hati nak bagi saya join. Ada cara / tips nak buat sampai suami bagi green light?

Bab suami memang kena bincang elok-elok. Keizinan suami itu penting. Kita kena yakinkan dia bahawa Spa ini mempunyai masa depan yang cerah. Berdasarkan persoalan diatas, ada jawapan untuk kita bagi tahu tentang income 4 penjuru, peluang perniagaan Spa, Mengapa Spa ini boleh menjadi sumber pendapatan kekal.

Bila kita terangkan saya rasa InsyaAllah mereka faham. Suami saya dulu pun begitu. Bab ni kena bagi clear. Kalau kita tak terangkan pada dia, bagaimana dia nak tahu dan dia sememangnya tidak akan faham. Tugas kita bagi dia faham dan mengapa kita nak buat benda ni. Tekankan emosi kat situ bahawa kita buat semua untuk sama-sama bantu dia.

32. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Macam mana nak yakinkan customer sebab kulit saya pun tak cantik?

Bab kecantikan ni jagan risau. Masa customer berfacial, dia tak sempat pun nak tengok muka kita. Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Jadi kita pun kena transform kan diri menjadi transfomer. Kita wajib makan vitamin dan buat detox. Kita kena yakin dan hari-hari kena buat RCA. Bercakap dengan cermin untuk keyakinan diri.

Kita kena puji yang kita ni sangat cantik, bersyukur dan menghargai kurniaan Allah. DIA menjadikan kita seelok-elok paras rupa. Jika kita sendiri tak yakin, macam mana orang lain nak yakin dengan kita.

 

33. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – peralatan dapat tak ?

Tidak termasuk peralatan. Bayaran kursus merangkumi sijil dan produk Spa. Bayaran ini antara yang termurah berbanding kursus Spa ditempat lain. Tapi pekej sentiasa berubah mengikut bulan. Contoh pada bulan Ogos 2017 ini, Pekej Kursus Spa, anda layak mendapat skin analyzer.

34. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Bagaimana untuk tarik pelanggan Spa?

Persoalan ini terlalu peribadi dalam team group Spa The Walking Beauty ini. Bagaimana untuk menarik customer Spa kami ada membincangkan dalam gorup secret Spa. Group kami sangat exclusive. Atas sebab itu, kami akan bantu mereka yang bersungguh untuk dapatkan customer Spa. Tips ini jugak lain daripada yang lain.

Jadi sangat bertuah sekiranya anda berada dibawah bumbung the walking beauty ini. Kami ajarkan semua, marketing, planning, promosi melibatkan Spa.

35. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA-

Strategik marketing yang bagaimana boleh digunakan?

Sama seperti jawapan no 34.

36. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA-

Berapa jauh / lama Spa Bergerak ini boleh bertahan?

Spa bergerak adalah satu perniagaan jangka panjang dan berterusan. Spa boleh bertahan lama kerana sentiasa ada permintaan. Jika tiada permintaan, manakan wujud kedai-kedai Spa yang giat operasi sekarang.

37. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Apakah bahan-bahan yang digunakan menggunakan kos yang tinggi?

Peringkat permulaan jangan menggunakan kos yang tinggi. Sejujurnya permulaan saya dalam dunia Spa ialah dengan hanya membeli barang di kedai RM2. Fikir yang mudah je korang. Waktu Spa semua pejam mata. Tak sempat nak tengok peralatan kita. Fokus untuk dapatkan pualangan modal dan apabila sudah dapat pulangan modal, baru boleh fikir untuk upgrade Spa kepada yang lebih exclusive.

38. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apakah risiko menjalankan Spa Bergerak?

Apa jua jenis perniagaan mesti mempunyai risiko. Spa Bergerak juga tidak terlepas daripada menghadapi risiko dan cabaran. Justeru bimbingan mentor dan support group sangat-sangat diperlukan. Itulah antara perbezaan Spa bergerak under team The Walking Beauty.

39. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Adakah tekanan untuk jalankan Spa Bergerak?

Tekanan itu bergantung kepada kekuatan diri dan emosi untuk mengatasi.

40. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Kenapa saya pilih mobile spa?

Mobile Spa lebih mudah kerana dijalankan secara bergerak dan mengikut keselesaan customer Spa. Biasanya customer lebih selesa berspa di rumah sendiri. Mereka tidak kekok dan dalam masa yang sama boleh tunggu anak yang kecil dirumah.

Apabila kita buat mobile Spa, kita hanya perlu bawa kit Spa dan terus ke rumah customer. Selebihnya seperti tilam dan ruangan spa disediakan sendiri oleh customer.

Spa Bergerak

Spa Bergerak

41. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Bagaimana untuk menambahkan servis spa kita?

Bagi menambah servis Spa kita perlu kreatif dan sentiasa menuntut ilmu servis Spa. Banyak peluang kursus yang ditawarkan. InsyaAllah berbaloi untuk jangka masa panjang. Terpulang pada kita untuk memilih pekej yang menarik perhatian pencinta Spa.

Contohnya, saya ambil kursus mobile spa bahagian facial, kemudian saya upgrade dengan menambah kursus lulur, urutan, bekam dan akupunktur.

42. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Bagaimana pengiraan harga servis Spa yang dijalankan?

Harga servis berpatutan dan harga mampu milik untuk customer Spa. Semasa kursus, segala kos atau pekej telah disediakan. Spa diletakkan dalam satu manual Spa. Boleh rujuk kitab harga Spa yang disediakan. 

43. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA –

Bagaimana spa bergerak melakukan combination promosi?

Ini Juga mengikut kreativiti kita untuk mengadakan promosi dan setiap promosi seelok-eloknya membuat gabungan pekej spa supaya Spa kita menarik dengan tawaran servis yang sangat wow. Kita sebenarnya lebih untung jika tawarkan pekej spa pada customer. Sebab tu kena ada ilmu, melalui ilmu kita boleh pelbagaikan konsep spa. 

44. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Adakah promosi yg dilakukan memerlukan hari yang istimewa?

Hari istimewa adalah bonus bagi kita untuk menarik perhatian customer Spa.  Contohnya Pekaj Ibu Menawan sempena hari ibu. Pekej Guru Cantik Guru Comel untuk hari guru. Kebiasaannya hari istimewa ini memerlukan dua atau tiga servis secara berpekej.

Jika bukan pada hari istimewa, kita juga boleh buat promosi. Atas kreativiti masing-masing untuk menampakkan exclusive spa mereka. Contohnya Bulan Kecantikan, Bulan Percintaan, Bulan Jelita dan sebagainya untuk memberi tawaran yang hebat.

45. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Apakah cara yang berkesan untuk mempromosikan service spa?

Cara paling berkesan, kami support group dalam the walking beauty, sentiasa memberi cara yang berkesan untuk mempromosikan Spa. InsyaAllah bab customer ini saya akan ajar dengan lebih detail sehingga anda mampu memperoleh 100 customer Spa dalam masa 3 bulan.

46. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Berapa lama masa di ambil untuk dapat kembali pulangan modal?

Ika anda ikut apa yang mentor sarankan, anda boleh menjana pulangan modal tak sampai satu bulan.

47. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Saya tidak pandai bercakap. Bagaimana saya nak mulakan Spa?

Inilah antara persoalan saya semasa saya baru ingin join Spa ini. Teknik RCA memang sangat-sangat membantu. Nak tahu apa itu RCA, Saya akan bongkarkan. Bak kata mentor saya ” Customer Spa akan tidur masa orang buat Spa” , jadi tak perlu bercakap”.

 

48. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Bagaimana saya nak buat Spa dan Shaklee bersama. Saya tak nak jual Shaklee.

Tiada paksaan dalam Spa dan Shaklee. Jika anda nak buat Spa tanpa Shaklee pun boleh. Jika anda nak buat Shaklee sahaja pun boleh.

Secara jujurnya,  Spa dan Shaklee memang sangat-sangat membantu. Jika anda buat Spa, anda hanya akan dapat duit Spa sahaja.

Jika anda buat Spa dan Shaklee, anda bukan hanya dapat duit spa, malah anda boleh dapat untung runcit hasil jual Shaklee dan bonus Shaklee.

Duit Spa boleh simpan untuk Shopping trip lur negara the walking beauty, untung runcit boleh beli barang dapur dan bonus Shaklee boleh buat tabungan dan sebagainya.  Best kan kalau buat Spa dan Shaklee bersama-sama.

Ini semua atas pilihan masing-masing. Saya ambil sahaja peluang yang terhidang di depan mata. Bak kata orang rezeki jangan ditolak.

 

49. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Benarkan buat Spa tapi boleh dapat bonus Shaklee. Bagaimana?

Seiringkan Spa dan Shaklee. Pelanggan Spa kita adalah pelanggan Shaklee kita. Jadi buat Spa dan Shaklee Seiring.

 

50. FAQ Spa Bergerak : Merungkai Persoalan SPA – Benarkan saya ada masa depan jika saya bersama Spa dan Shaklee.

Jawapannya, sudah tentu ada. Sila baca disini jika anda nak tahu sejauh manakah anda ada masa depan bersama Spa dan Shaklee.

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan ispirasi kepada anda untuk bergiat aktif dalam dunia Spa. Jika anda ingin menjadi salah seorang daripada beautician The Walking Beauty, anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi Spa Trainer daripada saya secara percuma.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Email: azuraredhuan@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee Pekan, Kuantan dan Gambang

Rakan Kecantikan Anda

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge