Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa

Entri kali  ini saya ingin kongsikan mengenai fenomena terhangat dalam dunia kecantikan yang sedang melanda Malaysia iaitu Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa ini sebenarnya telah bertapak lama di luar negara kerana dunia kecantikan wanita di negara luar memiliki jaringan yang sangat luas. Segala keperluan hak kecantikan wanita menjadi keutamaan.

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa ini menjadi trend terbaru di Malaysia dan mendapat sambutan yang sangat menggalakkan.

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa

Fenomena Spa Bergerak Trend Terkini Dalam Dunia Spa ini adalah di bawah projek The Walking Beauty. Projek the walking beauty ini merupakan Projek Spa Bergerak terbesar yang mempunyai ramai beautician hebat dan terlatih.

Pengalaman Spa Bergerak Saya di bawah projek The Walking Beauty.

Saya bermula dengan Spa Bergerak pada Disember 2014. Saya join Spa Bergerak ini kerana saya yakin bahawa Spa Bergerak ini merupakan satu perniagaan jangka masa panjang yang memberi pulangan hebat. Tambahan pula, saya memang minat dan suka pergi ke Spa dan saya memikirkan mengapa tidak saya mencuba satu perniagaan yang boleh membantu wanita untuk cantik tanpa perlu keluar modal yang besar. Saya yakin bahawa Spa Bergerak ini merupakan pilihan terbaik perniagaan jangkan masa panjang.

Saya bermula dalam dunia Spa Bergerak dengan Zero pengalaman. Ada sesetengah mereka yang berminat untuk membuat perniagaan Spa tetapi takut kerana alasannya tidak pandai. Jadi, hasrat mereka ini terkubur untuk mencuba perniagaan Spa Bergerak ini.  Percayalah, Projek Spa Bergerak ini sangat mudah dan memberi pulangan yang sangat lumayan.

KURSUS SPA BERGERAK

KURSUS SPA BERGERAK

Setelah saya menghadiri kursus Spa Bergerak, saya terus mula running Spa tanpa tunggu dan boleh imagine, Minggu pertama saya buka Spa saya boleh dapat RM500. Sikit lagi nak dapat semula kos bayaran pekej Spa. Minggu kedua settle semua kos kerana minggu kedua saya mendapat RM1000.00 untuk Spa facial sahaja.

Pulangan modal dah dapat, now saya fikir macam mana nak upgrade Spa saya menjadi lebih baik. Saya mula upgrade sedikit demi sedikit. Saya tambah beli Sauna, beli set tangas dan menghadiri kursus bekam, kursus akupunktur.

KURSUS BEKAM BERSAMA EN NAZRON DAN PUAN SHERIL

KURSUS BEKAM BERSAMA EN NAZRON DAN PUAN SHERIL

 

KURSUS AKUPUNKTUR BERSAMA DOKTOR NUR

KURSUS AKUPUNKTUR BERSAMA DOKTOR NUR

Selain berfacial, saya juga upgrade servis Spa Bergerak dengan tambahkan Lulur, Sauna, Mandi Bunga, Bertangas, Urutan Aromatheraphy, Bekam Seri Wajah dan Akupunktur Seri Wajah dan saya juga mula buat Pekej Spa antaranya Pekej Sri Ayu, Pekej Pengantin, Pekej Bekam wajah, Pekej Jerawat, Pekej Hari Ibu, Pekej Hari Wanita dan macam-macam lagi pekej. Bila upgrade pekej macam ni, peluang perniagaan Spa Bergerak kita semakin cerah dan semakin mendapat sambutan. Kita tidak tertumpu kepada Facial semata-mata, malah kita ada servis yang lebih menarik.

Insyaallah kalau kita betul-betul nak semuanya jadi mudah. Jika saya boleh anda juga boleh.

Mengapa saya kata mudah ?

Perniagaan Spa Bergerak ini sangat mudah kerana kita hanya gunakan apa sahaja yang ada ditangan dan tidak memerlukan modal yang besar. Jangan fikirkan “aku tiada modal, aku tiada bilik Spa yang cantik, kat mana aku nak beli alatan Spa” Selagi kita berfikir dan bertangguh, bagaimana kita mahu memulakan langkah. Langkah pertama itu, adalah permulaan kepada langkah seterusnya.

Cabaran? Semua perniagaan ada cabarannya tersendiri. Begitu juga saya. Sebaik sahaja saya launching pembukaan Spa Bergerak di media sosial, ke esokkan harinya saya saya dikecam dengan sangat hebat oleh sahabat kerja. Maklumlah muka saya tidak cantik, dan nak buka Spa pulak tu. Kecaman dan hentaman itu saya simpan kemas dalam lipatan sejarah hidup saya untuk saya bangkit dan berjaya suatu hari nanti. Masa tu, Allah sahaja yang tahu perasaan saya, saya menangis sambil turun tangga dengan hati yang sangat terluka.

Saya keep on Sharing Spa, keep on Marketing Spa, Sentiasa berfikir positif tentang Spa saya, Sentiasa buat Planning bagaimana untuk saya dapatkan pelanggan Spa dan saya sentiasa upgrade apakah yang terbaik untuk saya buat Spa saya very unik.

Pengalaman Spa saya ini sangat manis dalam diari hidup saya.

Apa itu Fenomena Spa Bergerak di bawah Projek The Walking Beauty?

Fenomena Spa Bergerak adalah satu Projek Spa Tanpa Kedai yang direka khas untuk membantu golongan wanita yang masih tercari-cari sebuah perniagaan yang murah, mudah, berbaloi dan memberi pulangan modal yang sungguh luar biasa. 

Melalui projek Fenomena Spa Bergerak ini peserta akan diajar bagaimana mereka mampu memiliki Kedai Spa Sendiri dengan kos yang sangat minima tetapi mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya bermula dari rumah.

Projek Spa Bergerak ini juga menyediakan latihan intensif kepada semua beautician yang baru untuk memulakan Perniagaan Spa secara exclusive. Setiap peserta akan diberi latihan, diberikan sijil setelah tamat latihan dan diakses ke support group The Walking Beauty.

Siapa yang patut sertai Projek Spa Bergerak The Walking Beauty?

  • Wanita yang berhasrat memiliki Spa sendiri. Ingin memiliki Spa atas nama sendiri dan bercita-cita untuk menjadikan perniagaan Spa Bergerak sebagai perniagaan jangka panjang.
  • Mereka yang berminat dengan perniagaan SPA tetapi tidak mempunyai modal yang besar. Projek Spa Bergerak di bawah The walking Beauty adalah satu projek Spa Bergerak yang mengeluarkan modal yang sangat-sangat minima.
  • Mereka yang ingin menjalankan perniagaan dirumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang hendak dijalankan. Spa Bergerak boleh dijalankan hanya dirumah ataupun secara bergerak.
  • Mereka yang bekerja sepenuh masa dan ingin menjalankan pernigaan Spa secara sampingan. Spa Bergerak menjanjikan pulangan modal bagi mereka yang buat secara full time mahupun part time.
  • Suri rumah yang sedang mencari perniagaan dan boleh dilakukan hanya dari rumah. Suri rumah boleh menambahkan pendapatan dan membantu suami hasil daripada duit Spa.
  • Para graduan yang masih mengganggur dan ingin mencari duit sementara menunggu pekerjaan. Jadikan Spa ini sebagai tools untuk kumpul duit dan perbelanjaan.
  • Pelajar IPT yang menjalankan perniagaan SPA secara sampingan untuk mengumpul duit poket. Jadikan Spa sebagai pendapatan sampingan dengan memberi servis kepada kawan-kawan kolej.
  • Atau pengusaha Spa sendiri yang tanggung bebanan hutang kerana terpaksa membayar kos sewa kedai, bil letrik, pekerja dan maintanance. Konsep Spa kami menguntungkan dan tiadak melibatkan kos yang tinggi.

Mengapa Perniagaan Spa Bergerak tanpa kedai ini merupakan satu perniagaan yang sangat menguntungkan.

FENOMENA SPA BERGERAK DI NEGARA BARAT

FENOMENA SPA BERGERAK DI NEGARA BARAT

 

FENOMENA SPA BERGERAK DI NEGARA BARAT

FENOMENA SPA BERGERAK DI NEGARA BARAT

 

  • Permintaan Spa Bergerak ini mendapat permintaan dan sambutan hangat di kalangan wanita. Fenomena Spa Bergerak ini sebenarnya sudah menjadi trend di Negara Barat. dI Malaysia iainya baru dikenali dan semakin berkembang.
  • Boleh dijalankan dimana-mana walaupun sedang bercuti. Isi dalam box dan bawa. sangat mudah. Masa bercuti pun boleh dapat duit.
  • Tiada resiko untuk bankrup kerana modalnya sangat kecil. InsyaAllah tak bankrup kerana saya sendiri telah merasakannya.
  • Tidak perlu berhutang dengan bank untuk membuka kedai dan membeli peralatan Spa. Pekej Spa dengan harga bawah RM1000.00 dan memang berbaloi
  • Boleh dimulakan secara sambilan pada hujung minggu.
  • Hasil keuntungan lebih besar kerana tidak perlu sewa kedai dan upah pekerja.
  • Pulangan Spa yang sangat lumayan.
  • Tiada risiko kerugian produk atau tamat tempoh kerana kita sendiri boleh menggunakannya.
  • Kualiti masa bersama keluarga, kita boleh menjalankan perniagaan ini mengikut kelapangan masa kita. Semua urusan SPA mengikut temujanji dan kita boleh set masa kita.

Permintaan Spa Bergerak mendapat sambutan dan menjadi trend masyarakat kini.

PERMINTAAN SPA BERGERAK MENDAPAT SAMBUTAN

PERMINTAAN SPA BERGERAK MENDAPAT SAMBUTAN

 

PERMINTAAN SPA BERGERAK MENDAPAT SAMBUTAN

PERMINTAAN SPA BERGERAK MENDAPAT SAMBUTAN

 

  • Ramai wanita yang ingin berspa tetapi tiada  masa untuk ke kedai SPA. Jadi mereka lebih suka ber SPA dirumah dengan mengikut kelapangan masanya.
  • Sesetengah wanita lebih suka melakukan SPA dirumah kerana tiada penjaga atau tidak mahu meninggalkan anak.
  • Harga Spa di Kedai SPA jauh lebih mahal berbanding Spa Bergerak.
  • Ada antara wanita yang lebih selesa melakukan SPA dirumah. Ada antara mereka yang lebih selesa melakukan SPA dirumah berbanding kedai SPA atas faktor keselamatan.
  • Spa Bergerak juga merupakan satu platform buat wanita yang ingin menjaga kecantikan tetapi tidak tahu dan tidak mampu disebabkan kekangan ekonomi

Kursus Spa Bergerak

KURSUS SPA BERGERAK SECARA ONE TO ONE

KURSUS SPA BERGERAK SECARA ONE TO ONE

 

KURSUS SPA BERGERAK SECARA ONE TO ONE

KURSUS SPA BERGERAK SECARA ONE TO ONE

Kursus Spa Bergerak ini dijalankan secara one to one antara trainer dan beautician. Trainer spa yang melatih beautician baru adalah trainer yang terlatih dan yang betul-betul layak untuk membimbing beautician baru supaya mereka dapat melatih beautician baru dari zero to hero.

Sebab itu konsep one to one sangat penting. Practikal secara one to one ini lebih baik kerana beautician yang dilatih boleh buat praktikal berulang kali dan praktikal sampai faham.

Bayaran Kursus Spa di bawah projek The Walking Beauty ini sangat-sangat berbaloi dan  PALING TERMURAH antara Kursus Spa di Malaysia.

Beautician baru bukan hanya dilatih mengenai Spa tetapi beautician dilatih juga cara Marketing Spa, Rangkaian Spa, Promosi Spa dan Bagaimana nak dapat income 4 penjuru.

Masa yang diperlukan untuk Kursus Spa lengkap dalam masa satu hari. Selepas kursus, beautician baru akan diberi sijil tamat kurus dan anda layak memulakan Projek Spa Bergerak dan Mobile Spa.

THE WALKING BEAUTY SPA BERGERAK 7 HOME SPA PROJEK

THE WALKING BEAUTY SPA BERGERAK & HOME SPA PROJEK

 

Kreativiti Menghias Dekorasi Spa Bergerak Pilihan Anda

Konsep Spa adalah berbentuk “Home Spa” dan “Mobile Spa”Anda boleh dekorasi Spa mengikut kreativiti dan citarasa anda. Konsep Spa tidak memerlukan kemewahan tetapi hanya menggunakan apa yang ada ditangan.

Jika anda memilih HOME SPA, anda perlu setkan bilik yang simple dan memenuhi keselesaan pelanggan spa.  Cuba lihat gambar dibawah, sangat simple kan. Simple dan menarik. Semuanya gunakan apa yang ada ditangan sahaja.

Kreativiti Menghias Dekorasi Spa Bergerak Pilihan Anda

KREATIVITI MENGHIAS DEKORASI SPA PILIHAN ANDA

 

KREATIVITI MENGHIAS DEKORASI SPA PILIHAN ANDA

KREATIVITI MENGHIAS DEKORASI SPA PILIHAN ANDA

Jika anda memilih MOBILE SPA, anda hanya perlu sediakan beauty tolls box dan travel ke rumah customer mengikut destinasi dan temujanji.

TOOLS KIT SPA UNTUK SPA BERGERAK

TOOLS KIT SPA UNTUK SPA BERGERAK

Beginilah tools kit saya sekiranya saya ingin membuat Spa Bergerak atas permintaan customer. Konsep dekorasi Spa ini sangat menarik kerana tidak perlu berbelanja lebih. Anda boleh upgrade Spa anda secara berperingkat dari semasa ke semasa. Jangan membazir, gunakan tong putih ini buat permulaan dan sekiranya dah dapat keuntungan barulah anda boleh upgrade tong menjadi beg spa yang cantik.

 

UPGRADE TONG SPA KEPADA BEG SPA

UPGRADE TONG SPA KEPADA BEG SPA

 

UPGRADE TONG SPA KEPADA BEG SPA

UPGRADE TONG SPA KEPADA BEG SPA

Anda Risau ! Ramai ke pelanggan Spa Bergerak ?

Jangan risau kerana team The Walking Beauty sentiasa akan membimbing dan memberi tips cara untuk mendapatkan pelanggan Spa. Pada mula saya ingin buka “Home Spa dan “Mobile spa” ini itulah persoalan yang bermain difikiran saya.

“Home Spa” dan “Mobile Spa”  mendapat sambutan kerana ingin memenuhi permintaan Spa pada masa kini. Membuka spa dengan cara bergerak ini dapat membatu lebih ramai wanita yang ingin cantik tetapi tiada masa untuk ke Spa.

99% pelanggan Spa berpuas hati dan lebih selesa jika dilakukan dirumah kerana boleh berspa dan dalam masa yang sama tidak meninggalkan rumah dan anak. Tambahan pula, kos yang ditawarkan adalah lebih murah berbanding kos rawatan Spa di kedai Spa.

 Pelanggan Spa berpuas hati kerana perkhidmatan yang diberi setanding perkhidmtan yang disediakan dipusat rawatan spa. Sebelum membuka Spa ini, semua beautician telah dilatih secara intensif supaya dapat memberi  perkhidmatan yang berkualiti.
InsyaAllah saya akan kongsikan tips dan cara mendapatkan pelanggan Spa yang ramai. Semua ni kena ada teknik tau. Saya akan bimbing anda from 0 to hero sehingga berjaya membuka Spa sendiri.
Saya Kongsikan beberapa keping gambar customer Spa saya.  Selebihnya boleh buka FB saya Azura Yusop dalam album Spa Bergerak Exclusive:TWB.
CUSTOMER SPA LENA DI BUAI STEAMER SEJUK

CUSTOMER SPA LENA DI BUAI STEAMER SEJUK

 

CUSTOMER SPA SEDANG BERSAUNA

CUSTOMER SPA SEDANG BERSAUNA

 

CUSTOMER SPA SEDANG BEREHAT DENGAN MASKER ALFALFA

CUSTOMER SPA SEDANG BEREHAT DENGAN MASKER ALFALFA

 

BILA DAH MAHIR, BOLEH JALAN DUA CUSTOMER SERENTAK

BILA DAH MAHIR, BOLEH JALAN DUA CUSTOMER SERENTAK

 

SENTIASA MEMENTINGKAN KUALITI SERVIS SPA

SENTIASA MEMENTINGKAN KUALITI SERVIS SPA

Inilah antara sebahagian Customer Spa saya. Boleh godek FB saya yer. Customer Spa saya lebih daripada 100 orang setakat ni. Berbaloi ke tak berbaloi buka Spa Bergerak ni.

Seronokkan buat projek ini. Walaupun hanya part time tetap dapat duit. Paling rendah RM50 sehari. Siapa nak bagi, itu paling rendah. Saya pernah sehari dapat 6 pelanggan Spa. Kerja 3 jam dapat 400+ sauna.

Spa Bergerak Jana Income 4 Penjuru

Hanya menyertai Spa Bergerak under team The Walking Beauty sahaja anda berpeluang mendapat income 4 penjuru.

1. Income pertama ialah Duit Servis Spa

Duit servis Spa ni confirm dapat dengan syarat kita rajin. Kalau rajin marketing Spa InsyaAllah pasti dapat customer Spa. Untuk mendapat customer Spa ada teknik khusus. Semua ini akan saya bimbing dalam kursus Spa exclusive bersama saya sahaja.

Saya nak kongsikan bab duit spa saya sepanjang saya menjalankan perniagaan Spa Bergerak ini. kita kira kasar je ye. Customer Spa saya melebihi 100 orang. Tapi kita pukul rata 100 orang sahaja. 1X servis facial RM50. Boleh kira, berapa yang saya dah dapat ?

RM50 X 100 orang = RM5000.00 ini kiraan kasar tau. Tak termasuk lagi mereka yang tambah pekej dan seorang paling kurang pun booking 2 jenis servis. Inilah yang saya pernah dapat. Bukan main-main rupanya bisnes Spa ini.

Bila saya lihat bidang Spa ini boleh pergi jauh, Saya mula serius. Dan memang saya sangat enjoy. Setiap bulan boleh beli reward untuk saya. Duit Spa ini realiti bukan fantasi. Duit yang kita nampak dan boleh diberanakkan melalui skill yang diajar.

2. Income kedua ialah Upah Training

Sebaik sahaja anda disahkan as a new beautician yang bersijil, anda layak menjadi trainer. Trainer akan dibayar upah oleh orang yang mintak kita train anak buah dia. Best ke tak best jadi Trainer ni. Duit Spa dapat dan upah trainer pun dapat.

3. Income ketiga ialah bonus Shaklee

Income ketiga ini ramai yang tidak mahu buat kerana mereka tidak mahu menjual Shaklee. Tatkala ada mereka yang tidak mahu, saya tawarkan diri untuk mahu grab peluang keemasan ini. Bab ini saya tidak paksa, atas kerelaan masing-masing.

Jika anda memilih HANYA SPA, maka anda hanya akan dapat duit Spa saja lah. Sebaliknya jika anda memilih Spa dan Shaklee, anda akan dapat kedua-duanya.

Saya nak kongsikan bagaimana melalui Spa saya dapat income bonus Shaklee. Bila Start buat Spa, seriously saya juga malu untuk menjual. Lidah kelu seribu bahasa apabila nak jual produk,  dasyat betulkan. Saya mula yakin dengan produk Shaklee dan servis saya apabila ramai customer spa saya repeat spa dan ada yang tiap-tiap bulan book slot spa. Apabila saya tanya, jawapan mereka best servis spa saya dan best bila facial guna produk Shaklee.

Bermulanya daripada itu, saya bergiat aktif berkongsi produk Shaklee kepada customer Spa dan sambutannya amat menggalakkan.

JANA INCOME SHAKLEE MELALUI SPA

JANA INCOME SHAKLEE MELALUI SPA

Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada semua distributornya. Bukan niat untuk menunjuk tetapi saya nak kongsikan kepada mereka yang tidak percaya bahawa melalui Spa Bergerak boleh menjana income bersama Shaklee. 

Bagi sesiapa yang hanya nak buat spa sahaja, boleh, tiada halangan. Tetapi bagi saya peluang yang lalu didepan mata kena sambar segera. Setiap customer Spa saya juga ialah customer Shaklee saya juga.

4. Income keempat ialah dengan join Spa sahaja boleh melancong luar negara.

Biar betul ni? Buka Spa saja boleh melancong?

Ya sememangnya betul. Di bawah projek The Walking Beauty ini, beautician paling diberi keutamaan. Founder TWB sangat menghargai semua ahli Spanya. Jadi melancong ke luar negeri bersama team dan berpeluang membuat foto shoot di luar negara. Marvellous. Segalanya tercapai dengan hanya menyertai Projek Spa Bergerak The Walking Beauty.

TEAM TWB BUAT FOTOSHOOT DI ORLANDO FLORIDA

TEAM TWB BUAT FOTOSHOOT DI ORLANDO FLORIDA

Mengapa Produk Shaklee? Bukan Produk lain.

Bila kita mula berkecimpung dalam dunia Spa, Perkara pertama yang paling diutamakan ialah kualiti Produk Spa itu sendiri. Takut tak jika kita pakai produk hentam keromo, dan beri kesan kerosakan pada muka customer. Jika terjadi sesuatu, kita akan disaman. Asbab atas itulah founder TWB Master Ainul Shahrazad menekankan penggunaak Produk Penjagaan Wajah Shaklee yang boleh digunakan.

Jom kita lihat apakah bestnya Produk Penjagaan kulit Shaklee.

Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri. Tahukah anda bahawa Shaklee menggunakan kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite untuk membantu kulit customer tampil berseri. Kajian ke atas Nutriwhite Shaklee telah dibuat selama 4 tahun untuk menghasilkan set penjagaan kulit yang  berkualiti.

Terdapat 16 bahan semulajadi yang digunakan dalam pembangunan Nutriwhite Shaklee. Bahan-bahan tersebut memberi kebaikan kepada kulit terutamanya kulit wanita asia. Jom kita lihat apakah kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit customer tampil berseri.

Set penjagaan Nutriwhite Shaklee Khas Untuk Spa Bergerak

 

Set Penjagaan Nutriwhite Shaklee sesuai untuk wanita asia

Set Penjagaan Nutriwhite Shaklee sesuai untuk wanita asia

Nutriwhite Gentel Action Makeup Remover

  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri.
  • Tunas pokok beach menghilangkan sel mati dengan berkesan
  • Aloe vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak dan kulit anda akan kelihatan berseri

Nutriwhite Gentle Deep Foaming cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut dalan Deep Foaming Cleanser boleh membuang sel kulit mati dan menghilangkan kekotoran
  • Alga hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
  • Lembut dan menyegarkan

Nutriwhite Soothing Radiance Whitening Softner

  • Mengembalikan kulit pada PH yang seimbang
  • Kulit terasa lebih segar dan tegang dengan rosemary
  • Kudzu leaf menegang dan mencerahkan
  • Marshmallow bantu lembapkan kulit

Nutriwhite Daily Defence Whitening Essesnce

  • Bearberry untuk mencerah dan menegangkan kulit
  • Kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan bintik-bintik hitam
  • Mulberi untuk mencerahkan daripada kesan cahaya matahari
  • Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit dan serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Nutriwhite Spot Whitening Treatment

  • Memperbaiki kesan matahari jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan dari likuoris dan Peony. Amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerah, melindungi dan memperbaiki radang kulit.
  • Cats Claw menegangkan kulit

Nutriwhite Daytime Whitening Lotion

  • Kaya dengan pati mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari
  • Mountain Arnica menghilangkan keradangan kulit
  • Melindungi daripada kesan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Nutriwhite Overnight Renewal Whitening Cream

  • Memperbaharui dan memperbaiki kulit semasa tidur
  • Linden menyihatkan kulit dan melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcup mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C mengurangkan tompok hitam  dan mengembalikan seri wajah
  • Apabila bangun daripada tidur, terasa kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Set Penjagaan Nutriwhite Shaklee sesuai untuk semua jenis kulit wanita asia.

Mengapa Set penjagaan Nutriwhite Shaklee sesuai untuk kulit wanita asia. Terlebih dahulu marilah kita kenali ciri-ciri kulit wanita asia.

5 ciri kulit wanita asia  yang perlu anda tahu.

  1. Kulit wanita asia sangat sensetif terhadap perubahan cuaca. Kulit wanita asia telah diprogramkan untuk menerima suhu antara 37-38 ºc. Jika suhu terlalu sejuk kulit mereka mudah kering dan jika terlalu panas kulit mereka mudah menerima keradangan.
  2. Kulit wanita asia sangat lembut dan nipis. Jadi jika mereka membeli produk yang tidak mengikut kelulusan KKM ataupun membeli lambakan produk OEM, kulit mereka lebih terdedah kepada kanser. Kulit lembut dan nipis memerlukan penjagaan rapi dengan menggunakan produk yang sesuai untuk kulit wanita asia.
  3. Kulit wanita asia antara kulit yang paling cepat mengeluarkan jeragat. Banyak penelitian yang menunjukkan bahwa kulit orang Asia memiliki banyak melanin. Melanin adalah protein yang berperanan menentukan warna kulit seseorang. Dalam keadaan normal, sel melanocyte menghasilkan melanin secara teratut. Individu yang berisiko tinggi mendapat jeragat ialah mempunyai jumlah melanocyte yang aktif dan banyak.
  4. Tahukan anda bahawa kulit wanita asia merupakan jenis kulit yang paling susah untuk hilangkan parut atau bekas luka. Jika luka jerawat, kesannya pasti lama dan berkekalan. Oleh sebab itu pemilihan produk penjagaan sesuai sangat-sangat penting supaya dapat melindungi sel.
  5. Paling best tentang kulit wanita asia ialah antara kulit yang mengalami penuaan lebih lambat berbanding kulit wanita lain. 

5 tips memilih produk penjagaan kulit untuk wanita asia

  1. Pilih produk penjagaan kulit yang bebas bahan kimia dan bahan larangan yang boleh mencederakan kulit.
  2. Pilih produk penjagaan kulit yang ada kajian klinikal.
  3. Pilih produk penjagaan kulit yang mempunyai kelulusan KKM.
  4. Sebelum pilih produk penjagaan kulit, baca terlebih dahulu kandungan dan bahan di dalamnya.
  5. Jangan beli lambakan produk OEM.

Lakaran Kejayaan dan Impian bersama Projek Spa Bergerak

SALAH SEORANG AHLI THE WALKING BEAUTY KINI TELAH BUKA SEBUAH KEDAI SPA

SALAH SEORANG AHLI THE WALKING BEAUTY KINI TELAH BUKA SEBUAH KEDAI SPA

Ini ialah Ayuni. Kagum melihat lakaran kejayaan ayuni yang pada mulanya bergiat aktif dalam dunia Spa secara mobile dan home spa sahaja. Kini Ayuni melangkah setapak lagi apabila berjaya membuka sebuah kedai Spa. Tahniah untuk ayuni dan all the best buat semua ahli The Walking Beauty Project Spa Bergerak. Tiada apa yang mustahil dalam dunia ini. Jangan takut untuk bermimpi kerana mimpi itu percuma.

Cadangan saya : Ambil kursus Spa > Training > Sijil > Buat Spa Bergerak dengan minima modal sebolehnya > Upgrade Peralatan > Upgrade Spa 

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan ispirasi kepada anda untuk bergiat aktif dalam dunia Spa. Jika anda ingin menjadi salah seorang daripada beautician The Walking Beauty, anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi Spa Trainer daripada saya secara percuma.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Email: azuraredhuan@gmail.com

Pengedar Sah Shaklee Pekan, Kuantan dan Gambang

Rakan Kecantikan Anda

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge