Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri.

Kulit mulus dengan gabungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite Shaklee

 

Kulit mulus dengan gabungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite Shaklee

Kulit mulus dengan gabungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite Shaklee

Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri. Tahukah anda bahawa Shaklee menggunakan kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite untuk membantu kulit anda tampil berseri. Kajian ke atas Nutriwhite Shaklee telah dibuat selama 4 tahun untuk menghasilkan set penjagaan kulit yang  berkualiti.

Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri.

Terdapat 16 bahan semulajadi yang digunakan dalam pembangunan Nutriwhite Shaklee. Bahan-bahan tersebut memberi kebaikan kepada kulit terutamanya kulit wanita asia. Jom kita lihat apakah kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri.

Bearberry- Natural Herbal Remedies

Bearberry- Natural Herbal Remedies

1. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Bearberry

Bearberry adalah salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan Nutriwhite Shaklee. Ekstrak buah Bearberry digunakan dalam bidang kecantikan adalah untuk mencerahkan kulit dan bertindak sebagai agen anti penuaan. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri dengan Bearberry bantu merawat tanda-tanda penuaan seperti bintik-bintik hitam pada wajah, kedutan, jeragat dan parut jerawat. Ekstrak buah bearberry mengandungi ajen aktif arbutin secara semulajadi bertindak mencerahkan  dan menyerikan kulit.

Soybean-Natural Herbal Remedies

Soybean-Natural Herbal Remedies

2. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Soybean

Soybean yang digunakan dalam Nutriwhite Shaklee banyak memberi manfaat kepada kulit. Soybean bertindak sebagai pelembap kulit dan memelihara kesihatan kulit. Soybean sangat membantu mengelakkan kulit terhidrat terutamanya untuk kulit kombinasi.  Soybean juga membantu menghapuskan minyak berlebihan pada kulit muka.

Soybean juga merupakan agen anti-penuaan kerana boleh membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti perubahan warna kulit, kedutan, bintik-bintik hitam, garis-garis halus, dan lain-lain. Seperti yang kita umur badan kita cenderung untuk kehilangan estrogen, hormon penting yang mengekalkan keanjalan kulit. Fitoestrogen dalam kacang soya membantu untuk menghasilkan lebih estrogen dalam badan untuk mengurangkan kedutan dan garis-garis halus.

Soybean juga mengandungi vitamin E yang boleh membantu untuk memperbaharui sel-sel kulit mati dan juga membentuk sel-sel kulit baru. Ini boleh membantu anda kelihatan muda dan berseri.

 

Skullcap-Natural Herbal Remedies

Skullcap-Natural Herbal Remedies

3. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Skullcap

Skullcap juga merupakan antara kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri. Menurut sumber-sumber di Fakta Organic, Skullcap merujuk kepada tumbuhan pudina iaitu tumbuhan yang tumbuh secara semula jadi di Amerika Utara yang memberi manfaat dalam dunia kecantikan. Secara tradisi, Skullcap telah digunakan dalam perubatan Timur untuk menyelesaikan masalah kulit.

Menurut sumber-sumber di Everyday Health, Skullcap mempunyai tinggi antioksidan dan anti-radang. Skullcap juga digunakan untuk mengimbangi hormon dan merangsang endorfin. Skullcap bukan sahaja membantu mengurangkan keradangan pada jerawat malah Skullcap mempunyai beberapa ciri-ciri anti-penuaan.

Menurut sumber-sumber di Dermascope, Skullcap juga berupaya menyembuhkan dan melindungi kulit daripada kerosakan sinaran cahaya matahari. Ini adalah disebabkan oleh flavanoid kecil yang dipanggil biacalin sebagai penjana semula selular dan terbukti yang meningkatkan ketegasan kulit dan keanjalan.

 

Beech tree- Natural Herbal Remeedies

Beech tree- Natural Herbal Remeedies

4.Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Beach Tree

Ini ialah pokok Beech Tree. Pokok bic ini tumbuh segar di seluruh Eropah, Asia, dan Amerika Utara dan nama “beech” sebenarnya menggambarkan genus Fagus, yang terdiri daripada lebih daripada pelbagai spesis yang berbeza dan memberi banyak manfaat kepada kesihatan kulit.

Kulit pokok bic kaya dengan lignan dan bahan-bahan antioksidan lain yang boleh memberi rangsangan utama kepada sistem imun anda. Antioksidan boleh meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan penyakit kronik dan mutasi sel, termasuk kanser. Dengan mengeringkan kulit dan merawat dengan betul, ia menjadi sumber yang sangat penting sebagai antioksidan sangat bermanfaat untuk mengatasi kerosakan dan keradangan kulit akibat radikal bebas.

 

Strawberry Begonia- Natural Herbal Remedies

Strawberry Begonia- Natural Herbal Remedies

5.  Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Strawberry Begonia.

Salah satu bahan antara 16 kandungan herba dalam Nutriwhite yang paling saya suka. Strawberry begonia berasal daripada Jepun. Tumbuhan ini dipanggil yuki-no-shita, yang diterjemahkan kepada “di bawah salji,” tumbuhan yang sedikit berbulu, daun bergigi dimakan mentah atau dimasak dalam hidangan seperti tempura.

Orang jepun percaya, bahawa yuki-no-shita mempunyai ciri-ciri perubatan. Ekstrak semulajadi yang dikeluarkan oleh yuki-no-shita atau strawberry begonia ini mampu bertindak sebagai pelembap kulit dan menyamankan kulit. Selain itu, Strawberi Begonia membantu melicinkan kedutan dan meningkatkan warna kulit yang lebih sekata.

 

Poeny - Natural Home Remidies

Peony – Natural Home Remedies

6. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri :Peony

Peony si bunga lembut yang cantik sesuai untuk perawatan kulit wanita asia. Peony adalah salah sejenis bunga tertua, dengan 4000 beribu-ribu tahun sejarah. Salah satu bunga simbolik China, ia telah ditanam dan digunakan untuk hiasan taman-taman, kuil, rumah bangsawan, juga berkhidmat sebagai imej kegemaran untuk sulaman pakaian sutera dan skrin.

Mempunyai bunga yang cantik, menyerupai mawar kembang warna pastel dan aroma halus. Peony benar-benar permata mana-mana taman, dikelilingi oleh daun yang subur, bunga mempunyai umur yang panjang  dan rintangan kepada suhu sejuk, mekar selama bertahun-tahun di satu tempat tanpa keperluan untuk penanaman semula.

Peony ini memberi kelembapan dan kesejukan pada kulit. Mengelakkan kulit daripada terhidrat dan kering. Bunganya yang lembut membuatkan kulit indah bak sutera. Peony ini merawat kulit wajah yang berpigmentasi dari dalam. Memperbaiki struktur kulit dan mebuatkan tona kulit sekata dan mulus.

 

Aloe Vera- Natural Home Remedies

Aloe Vera- Natural Home Remedies

7. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Aloe Vera

Dalam dunia tradisional gel Aloe Vera asli digunakan untuk penyembuh luka dan melegakan kulit.

Pelbagai kajian telah dijalankan untuk mengkaji manfaat daripada tumbuhan Aloe Vera dan didapati bahawa Aloe Vera  sebenarnya mempunyai beberapa ciri-ciri yang berkesan dalam merawat pelbagai keadaan kulit, dari kulit tidak stabil atau kering, penyakit gigi, rambut dan kulit kepala masalah kepada banyak lagi.

Ia juga dikatakan berguna dalam merawat luka dan terbakar, jangkitan kulit yang kecil, sista, kencing manis, dan lipid darah tinggi pada manusia, dan menunjukkan beberapa janji dalam merawat keadaan yang lebih serius dan berterusan seperti ekzema, herpes kemaluan, kelemumur, psoriasis, kudis mawar liar, ulser kulit dan pelbagai jenis penyakit kulit.

Kebaikan Aloe Vera untuk merawat kulit supaya lebih cantik. 

  • Aloe vera melindungi daripada sinaran UV matahari.

Aloe Vera membantu melindungi dan memberi kesembuhan pada kulit daripada sinaran matahari sehingga ke peringkat sel-sel kulit.  Ia bertindak sebagai lapisan pelindung pada kulit dan membantu memberi kelembapan. Aloe Vera mempunyai antioksida yang kuat dan menyembuhkan kulit dengan lebih cepat.

  • Ia bertindak sebagai pelembap.

Aloe Vera melembapkan kulit tanpa rasa berminyak dan sesuai untuk semua jenis kulit.  Bagi wanita yang menggunakan berasaskan mineral make-up, aloe vera bertindak sebagai pelembap dan menghalang kekeringan pada kulit.  Aloe vera juga bertindak sebagai penyembuh jerawat tanpa meninggalkan kesan parut.

  • Bertindak merawat merawat jerawat.

Aloe vera gel mengandungi dua hormon iaitu Auxin dan Gibberellins. Kedua-dua hormon menyediakan penyembuhan luka dan anti-radang yang mengurangkan keradangan kulit. Giberellin dalam aloe vera bertindak sebagai hormon pertumbuhan merangsang pertumbuhan sel-sel baru yang lebih cantik. Ia membolehkan kulit untuk sembuh dengan cepat dan secara semula jadi dengan parut yang minimum.

Aloe adalah menenangkan dan boleh mengurangkan radang kulit, melepuh dan gatal, di samping membantu kulit untuk sembuh dengan lebih cepat. Selain itu, dalam perubatan Ayurvedic, Aloe digunakan untuk menyembuhkan masalah kulit kronik seperti psoriasis, jerawat dan ekzema berkesan.

  • Aloe Vera membantu melambatkan proses penuaan.

Apabila kita semakin tua, semua orang mula bimbang tentang kemunculan garis-garis halus dan kehilangan keanjalan pada kulit mereka. Daun Aloe vera mengandungi pelbagai jenis antioksidan termasuk beta karotena, vitamin C dan E yang dapat membantu meningkatkan keanjalan semulajadi kulit dan mengekalkan kulit terhidrat.

Mountain Arnica - Natural Home Remedies

Mountain Arnica – Natural Home Remedies

8. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Mountain Arnica

Bunga Arnica Montana  mengandungi lactones bahantara, flavonoid, asid karbonik, coumarins dan minyak  yang boleh memberi manfaat kepada kulit anda. Flavonoid yang terkandung dalam Mountain Arnica membantu  memperbaharui sel kulit. Antibakteria, antiseptik dan anti-radang yang terdapat pada herba ini membantu  mencegah  keradangan kulit . Mountain Arnica berupaya merangsang pengeluaran tisu kulit yang baru. Arnica untuk penjagaan kulit berkesan boleh menyembuhkan lebam, sinaran matahari, kulit terbakar yang ringan dan radang urat .

 

Cats Claw - Natural Home Remedies

Cats Claw – Natural Home Remedies

9. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Cats Claw

Cats Claw merupakan satu herba antiviral terbaik untuk meningkatkan sistem imun dan melawan jangkitan. Herba yang hebat tidak hanya antiviral – ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang, antimutagenic dan antioksidan.

Cat Claw mungkin baru dikenali di Amerika Utara, tetapi ia mempunyai sejarah yang lama di Amerika Selatan sejak tamadun Inca. Ia telah digunakan sebagai ubat tradisional oleh kaum orang asli di Andes untuk merawat keradangan, penyakit sendi, ulser perut, disentri dan juga tumor. Ia juga telah digunakan dalam perubatan rakyat Amerika Selatan untuk merawat arthritis, aduan usus dan luka. Salah satu kebaikan yang paling baik dan terbukti secara saintifik, Cats Claw berupaya untuk membaiki DNA.

 

Kudzu Leaf - Natural Home Remidies

Kudzu Leaf – Natural Home Remedies

10. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri :Kudzu Leaf

Kudzu adalah tumbuhan asli Asia Utara. Walaupun daun kelihatan seperti anggur liar, manakala buah-buahnya menyerupai kacang atau kacang buah. Bahagian yang paling banyak digunakan tumbuhan adalah akar, walaupun daun dan bunga juga digunakan dalam perubatan herba.

Kudzu membantu mengawal tahap glukosa dan gula dalam darah, mengurangkan kolesterol dalam darah, mengurangkan tekanan darah, melegakan otot dan mempunyai keupayaan terbukti untuk mengurangkan ketagihan alkohol atau melegakan gejala-gejala keracunan alkohol.

Kandungan antibakteria dan kualiti anti-mikrob telah membuat kudzu bahan berharga untuk merawat masalah kulit ruam, ekzema, jerawat.  Kudzu yang membantu memberi tona yang sekata pada kulit. Kudzu merangsang epidermis untuk menghasilkan sel yang lebih cantik dibahagian dermis.

 

Linden- Natural Home Remedies

Linden- Natural Home Remedies

11. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri :Linden

Linden boleh didapati dengan meluas di Eropah dan ke Asia Barat dan akarnya mencecah 60-80 kaki. Bunga Linden adalah bahagian yang paling biasa digunakan daripada pokok ini, terutamanya kerana potensi teh Linden bunga, yang dikenali untuk menjadi sangat berkuasa sebagai rawatan untuk pelbagai jenis penyakit kulit.

 

Marshmallow - Natural Home Remedies

Marshmallow – Natural Home Remedies

12. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Marshmallow

Marshmallow digunakan dalam bidang kecantikan adalah untuk tujuan  menghaluskan kulit yang kasar dan banyak sel kulit mati.  Marshmallow juga membantu mengatasi keradangan kulit akibat pigmentasi. Marshmallow memberi kelembapan berpanjangan kepada kulit untuk mengelakkan kulit kering dan terhidrat. Selain itu, Marshmallow membantu mengatasi masalah tona tidak sekata dan bertindak sebagai SPF semulajadi kulit.

Seawead - Natural Home Remedies

Seawead – Natural Home Remedies

13. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Seaweed

Bagi sesetengah orang, rumpai laut sangat menggelikan. Tetapi kepada orang lain, ia adalah makanan istimewa  hidangan Asia, termasuk wakame, salad yang dibuat dengan rumpai laut, cuka beras dan soya.

Pakar homeopati dan orang-orang yang mencari ubat semula jadi untuk penyakit juga menggunakan rumpai laut sebagai sebahagian daripada rejimen penjagaan kulit. Kaya dengan vitamin dan mineral, ia boleh dimakan atau disapukan pada kulit sebagai ejen pengukuhan dan exfoliant.

Sebatian anti-radang semulajadi rumpai laut ini boleh mempunyai kesan positif pada letupan jerawat. Jerawat adalah radang liang kulit, yang perangkap minyak, menyebabkan bintik hitam atau whiteheads, jerawat lebih mendalam atau jerawat fibrosis. Kesan anti-radang rumpai laut yang mengurangkan bengkak letupan. Ia juga boleh digunakan sebagai exfoliant semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati, yang boleh menyekat liang roma.

 

Green Algae - Natural Home Remedies

Green Algae – Natural Home Remedies

14. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Green Algae

Alga biru-hijau adalah tinggi dalam protein dan asid lemak yang membantu pertumbuhan sel kulit yang lebih cantik. Protein diperbuat daripada asid amino, dan asid amino yang bertanggungjawab untuk membuat kulit anda kelihatan dihidupkan semula dan nafas baru.

Green Algae memberi kelembapan dan pembersihan penghidratan, membantu untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Kajian juga mendapati bahawa alga biru-hijau mempunyai ciri-ciri yang menjadikan ia sesuai untuk kulit sensitif. Green algae ini mudah diserap oleh kulit.

 

Mulberry - Natural Herbal Remedies

Mulberry – Natural Herbal Remedies

15. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Mulbery

Buah Mulberry kaya dengan nutrien dan merupakan sumber protein yang paling baik untuk kulit. 3 auns mulberi bersamaan 9 gram protein. Mulberry merupakan sumber zat besi, kalsium, Vitamin A, C, E dan K, Folate, thiamine, Pyridoxine, Niacin dan serat. Mulbery sangat kaya dengan antioksidan yang memberi manfaat kepada kulit akibat radikal bebas. Resveratrol dan antioksidan banyak didapati dalam buah Mulbery. Ia membantu untuk menggalakkan kesihatan jantung dan kecergasan keseluruhan.

Rosemary - Natural Herbal Remedies

Rosemary – Natural Herbal Remedies

16. Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri : Rosemary

Kandungan nutrien dalam rosemary boleh membantu melindungi sel-sel kulit daripada kerosakan biasanya disebabkan oleh matahari dan radikal bebas. Rosemary mempunyai ciri-ciri antiseptik semula jadi, untuk melindungi kulit dan rambut. Malah, minyak pati ini boleh memberi kelembapan dan kesegaran kepada sel-sel kulit. 

Kesimpulannya

Anda harus menjadi pengguna yang bijak. Pilihlah produk yang berkualiti untuk kulit anda. Berdasarkan  kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri terbukti bahawa nutriwhite mampu membantu merawat kulit secara semulajadi dan selamat. Penggunaannya juga lebih jimat berbanding set penjagaan wajah yang lain.

Sekiranya anda menggunakan Nutriwhite untuk kulit anda, pasti anda akan tampil cantik berseri dan kekal cantik.

Wanita asia memiliki kulit yang sangat unik. Anda harus menghargai keunikan kulit wajah anda.

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan dan kecantikan anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi daripada saya secara percuma. Produk Shaklee menambah nilai pada kesihatan dan kecantikan secara semulajadi. Jadilah sebahagian daripada ahli kami yang berdaftar secara sah.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Pengedar sah Shaklee Pekan

Rakan Kecantikan Anda

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

 

 

 

One thought on “Kandungan 16 bahan semulajadi dalam Nutriwhite membantu kulit anda tampil berseri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge