Rawat Diabetis Tegar dengan Vivix

Diabetis boleh dirawat
Rawat Diabetis Tegar dengan Vivix

Rawat Diabetis Tegar dengan Vivix

Rawat Diabetis Tegar Dengan Vivix: Terpaksa Jadi Pakar Untuk Bantu Mak Sihat.

Diabetis bukanlah bidang kepakaran. Tetapi disebabkan pengalaman ibu sendiri yang menghidap diabetis selama hampir 30 tahun menyebabkan saya menjadi pakar dalam diabetis ini. Semua saya buat adalah untuk emak saya, untuk memastikan dia sihat dan memberi dia suplemen yang terbaik untuk kajian terhadap kes dia. Saya memang sangat obses dengan DIABETIS.

Mengapa? kerana melihat testimoni ibu sendiri di depan mata. Sungguh menakjubkan dan tak terluah oleh perkataan. Allah membuka jalan untuk menemukan mak dengan Vivix.

Rawat Diabetis Tegar Dengan Vivix : Terkejut Bila 

  • bacaan gula dalam darah mak berada di bawah paras 6 dan stabil.
  • Seorang diabetis yang clean apabila disahkan protein dalam urin negatif
  • gula dalam urin juga negatif
  • kondisi buah pinggang sangat baik
  • hati sangat baik
  • tekanan darah normal
  • jantung sangat baik
  • kolestrol pada paras bawah 5
  • KEMBALI positif dalam hidup seorang penghidap diabetis tegar
Glumet DC peneman mak selama hampir 30 tahun

Glumet DC peneman mak selama hampir 30 tahun

Glumet ini sahabat baik mak sepanjang tempoh 30 tahun. Sesiapa ya ng menghidap diabetis mesti wajib tahu tentang gula- gula ajaib ini.

Kenapa saya kata sahabat baik ? 

Glumet ini menjadi peneman setia, ikut bersama dan tak boleh berpisah. Cubalah kalau berpisah sehari, JAWABNYA boleh membawa maut. Sangat bahaya. Bayangkan mak saya bergantung pada ubat ini hampir 30 tahun. Kesiannya mak. Kami adik beradik kini menebus kembali apa yang telah terjadi pada mak demi melihat mak melalui kehidupan seperti manusia biasa.
Bila melihat bacaan gula pada kad rawatan mak , ramai yang beranggapan
“owh sama dengan ubat yang saya makan lah”  
Betul, memang sama, kefungsian ubat ini ialah untuk bertahan dan mengurangkan risiko bacaan gula tinggi dalam darah. 30 tahun makan ubat, tiada juga penyusutan dan hanya berada di zon bertenang menunggu kesilapan yang sedikit sama ada naik atau turun bacaan gula. Bacaan gula mak tetap sama dan statik hampir 30 tahun iaitu dari 15-30 mmol.
KAD RAWATAN MAK
 
Inilah kad rawatan mak. FBS/RBS (mmol/1) ialah kadar bacaan gula mak. Mak bukan sahaja tinggi bacaan gula dalam darah tetapi turut ada gula dalam protein. Gula dalam protein ini pada peringkat permulaan 3+, 2+, 2+ dan seterusnya negatif. Begitu juga protein dalam urin, ada sedikit protein dalam urin mak iaitu 1+ dan beransur nagatif.
Mak mula dirawat dengan  SET DIABETIS SHAKLEE pada 22 Mac 2016.
 
Pertama kali mak mencuba Set Diabetis Shaklee, bacaaan gula mak tidaklah menunjukkan  penurunan yang hebat. Saya menasihat memberi semangat pada mak supaya meneruskan suplemen dan jangan sesekali skip ubat doktor. Dengan orang tua ni, kita kena bagi dia semangat supaya memberi dia harapan dan sinar bahawa diabetis ini ada jalan keluar.
Keputusan bacaan gula dalam darah menunjukkan perubahan bila bacaan gula pada perjumpaan seterusnya.
BACAAN GULA PADA 26 JULAI 2016
 
Masa mak call bagi tau kan, saya terus menangis tau. Saya hati tisu. Sekali tersentuh terus koyak. Tambah pulak bila mak menangis sekali. Tak dapat nak gambarkan betapa saya gembiranya. Macam-macam perasaan ada, sebab sebelum saya meminta mak mencuba set diabetis ini, ramai pihak menentang terutama adik beradik dan termasuk mak sendiri. Sekarang mak menangis kegembiraan apabila dia sendiri tak percaya dengan keputusan ujian darahnya.

Rawat Diabetis Tegar Dengan Vivix: Sungguh Menakjubkan

Saya selalu lihat testimoni orang lain, dan hari ini terbukti pada mak saya sendiri. Maknanya kesembuhan ini bukan omongan kosong. Mak saya betul-betul sembuh.
Saya menjadi penasihat 100% kepada mak. Adik beradik lain dan ayah serahkan sepenuhnya kepada saya kerana mereka percaya saya boleh bantu mak menjalani kehidupan yang sihat.
Mak bukan sahaja ambil SET DIABETIS dan terus pulih ye. Mak mengubah jadual kehidupannya 100%. Siapa lagi yang ubah kalau bukan anaknya ini. Mak ubah gaya hidup, gaya pemakanan dan persekitaran. 
Mak mengamalkan gaya hidup sihat dengan bersenam. Haa…bukan jogging ye, tapi mak aktif ikut ayah menoreh getah di kebun belakang rumah je. Kalau dulu kan, mak sentiasa malas dan tak larat. itulah salah satu kesan diabetis yang mak dan mungkin juga penghidap diabetis lain alami. Aktif di kebun dan sentiasa pakai kasut but untuk perlindungan kaki. Peluh dikeluarkan setiap hari.
Gaya pemakanan memang ubah 100%. Mak kena ikut jadual pemakanan yang saya buat. Jadual ini saya tampal pada peti sejuk dan TUGAS ayah adalah bertanggungjawab monitor pemakanan mak.
Pada masa ini, saya mendapat kerjasama yang baik KERANA mungkin sudah ada sedikit kepercayaan pada apa yang saya buat untuk bantu mak.
Mak seorang pesakit yang taat. Doktor menjadi sahabat setia mak selain ubat. tak pernah mis jumpa doktor. Ikut jadual temujanji berjumpa kekasihnya.
Saya seringkali ingatkan mak, saya bukan doktor TETAPI saya boleh bantu mak ikhtiar dengan Set Diabetis Shaklee. Mak perlu ikut apa sahaja nasihat doktor dan mak juga perlu ikut apa sahaja saranan saya tentang ikhtiar diabetis ini. SALAH sama sekali jika saya pandai-pandai STOP ubat hospital mak dan menghalang mak berjumpa doktor.
Pencapaian perubahan mak dinilai sendiri oleh doktor, dan HANYA DOKTOR SAHAJA YANG BERHAK mengurangkan dos ubat dan tempoh perjumpaan rawatan. Bila Doktor melihat progress mak, dengan sendirinya tempoh perjumpaan rawatan dari semiggu sekali kepada dua kali sebulan dan seterusnya satu kali sebulan. DAN kini, 4 bulan lagi baru Doktor nak jumpa mak semula. Dos ubat diabetis hospital juga dikurangkan.
Doktor ada tanya mak tau…“makcik ada makan apa-apa makanan tambahan ke” dengan penuh excited mak cakap mak makan SET DIABETIS SHAKLEE. Doktor nasihatkan mak agar teruskan dan konsisten.
Jom tonton video ini. Ini real ye. Inilah mak saya. Credit kepada abam perakam video.

Episod seterusnya saya akan kongsikan SET DIABETIS yang mak ambil sehingga membantu menurunkan paras bacaan gula mak. Suplemen Shaklee hanyalah ikhtiar kepada diabetis dan sebagai makanan tambahan yang menyokong nutrisi. Set Diabetis Shaklee bukanlah penyembuh sebaliknya untuk merawat punca masalah.

Sila Share link ini jika bermanfaat dan jika dapat membantu orang lain. Sertai saya segera untuk mendapat info menarik diabetis dan anda akan dibantu bersama pesakit diabetis lain supaya anda tidak merasa keseorangan. Tahniah kerana membuat pilihan yang bijak. Ikhtiar, doa dan tawakkal,

Kalau nak tahu rahsia mak sembuh diabetis dan apakah suplemen yang mak ambil KLIK SINI

Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:
“Tiap-tiap penyakit itu(ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah”
(Riwayat Muslim dan Ahmad)

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan dan kecantikan anda boleh segera mendapatkan khidmat konsultasi daripada saya secara percuma. Produk Shaklee menambah nilai pada kesihatan dan kecantikan secara semulajadi. Jadilah sebahagian daripada ahli kami yang berdaftar secara sah.

Nur Azura SID 1211475

Trusted Shaklee Indepandent Distributor

Hubungi : 011-10753394

Pengedar sah Shaklee Pekan

Rakan Kecantikan Anda

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at this Web is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di Web adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

 

3 thoughts on “Rawat Diabetis Tegar dengan Vivix

  1. mastura says:

    Boleh share set diabetis tu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge